Α2: Οι κορυφαίοι της 3ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών και το basketblog.gr σας παρουσιάζει την ποίους επέλεξε στην κορυφαία πεντάδα και ποιον καλύτερο προπονητή.

1)Θοδωρής Τσιλούλης (ΑΕ Λάρισας) [16 π., 5/6 βολές, 4/6 δίποντα,, 1/1 τριπ., 3 ριμπ., 4 ασίστ, 4 κλεψ., 1.043 tendex]

Για τον 23χρονο Λαρισαίο γκαρντ αποτελεί την χρονιά της καταξίωσης, με τον ίδιο να αποτελεί βασικό παράγοντα στο τρομερό 3-0 της ΑΕ Λάρισας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, που την φέρνει με πειστικό τρόπο στην κορυφή του βαθμολογικού

πίνακα. Ο Τσιλούλης σε τρία παιχνίδια έχει 15,3 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ στην εύκολη νίκη της ομάδας του με τον Αρκαδικό (90-56) σκόραρε 16 πόντους, σπάζοντας το tendex.

2)Αλέξης Κυρίτσης (Δούκας) [21 π., 2/2 βολές, 5/7 δίποντα, 3/6 τρίπ., 4 ριμπ., 2 ασίστ, 3 λάθη]

Το να συστήσει κάποιος τον πολύπειρο 34χρονο γκαρντ στο κοινό δεν έχει και σπουδαία σημασία, με την εμπειρία του και την ποιότητα του να είναι γνωστή στο ευρύτερο μπασκετικό κοινό. Στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ηράκλειο στα «Δυο Αοράκια» ο Κυρίτσης είχε 21 καθοριστικούς πόντους, επιστρέφοντας από τραυματισμό, εξαιτίας του οποίου είχε χάσει το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με το Παγκράτι.

3)Βαγγέλης Καράμπουλας (Φάρος Κερατσινίου) [15 π., 1/1 βολές, 7/12 δίποντα, 2 ριμπ., 1 ασίστ]

Συναισθηματικά φορτισμένος ήταν ο 35χρονος πολύπειρος φόργουορντ κατά την επιστροφή του, και την βράβευση του στην Καβάλα, όπου πριν από δυο σεζόν ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ανόδου της Ένωσης στην Α1. Ωστόσο ο σύγχρονος μετρ των ανόδων, και παρά τις απουσίες των Μπατή, Λιακόπουλου και Σκορδίλη πήρε την ομάδα του Κερατσινίου στην πλάτη του, και όταν οι γηπεδούχοι πλησίασαν με καθοριστικούς πόντους την ώθησε στο 3/3.

4)Καράμο Τζουάρα (Μαχητές Δόξας Πευκών) [15 π., 1/2 βολές, 7/10 δίποντα, 9 ριμπ., 3 ασίστ, 1 κλεψ., 2 λάθη, 0.710 tendex]

«Φλέβα» χρυσού χτύπησε για μια ακόμα φορά με τον επιλογή του ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, ο οποίος επέλεξε να αντικαταστήσει τον βαρύ αλλά θετικό Σίγκι Θορστέινσον, με τον αθλητικό Νορβηγό πάουερ φόργουροντ, Καράμο Τζουαρά, ο οποίος αγωνίστηκε την περσινή σεζόν για 17 παιχνίδια στην Α1 με τον Απόλλωνα Πατρών, κάνοντας πλέον την διαφορά με τους Μαχητές. Συνολικά ο 24χρονος αθλητής πλησιάζει σε τρία παιχνίδια το double double (14,3 πόντους, 9,7 ριμπ.) ενώ στο παιχνίδι με τον Χολαργό ήταν εξαιρετικός, κερδίζοντας κατά κράτος τους πολλούς και ποιοτικούς ψηλούς των φιλοξενούμενων.

5)Κώστας Μαχαίρας (Εθνικός) [20 π., 6/7 βολές, 7/7 δίποντα, 7 ριμπ., 1 ασίστ, 5 λάθη, 0.699 tendex]

Στα 31 του χρόνια δείχνει να έχει αναγεννηθεί στον Εθνικό, στον οποίο επέστρεψε μετά από μια χρονιά στην Λιβαδειά, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικό ξεκίνημα στην σεζόν, όπου σε 3 παιχνίδια έχει 15 πόντους και 9,3 ριμπάουντ. Στο παιχνίδι με το Παγκράτι στο Μετς, εκτός από το γεγονός ότι είχε να τα βάλει με τους αρκετούς ψηλούς των γηπεδούχων, ήταν καθοριστικός με τον καλάθι και φάουλ που πέτυχε στα 11'' πριν το τέλος, διαμορφώνοντας το τελικό 80-81. Συνολικά είχε 20 πόντους με απόλυτη ευστοχία, ενώ από τος 2/7 βολές που είχε με το Ψυχικό, έφτασε στις 6/7 στο συγκεκριμένο ματς.

Προπονητής

Βαγγέλης Βλάχος (Εθνικός)

Ο Εθνικός έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, έχοντας δυο νίκες σε τρία παιχνίδια, έχοντας πολύ καλή παρουσία σε όλα του τα παιχνίδια. Αιτία αυτής της παρουσίας είναι η δουλειά του 50χρονου τεχνικού, ο οποίος επέστρεψε εκ νέου στον πάγκο των -«μπλε» οδηγώντας τους σε σπουδαίο διπλό στο Μετς με 81-80. Χαρακτηριστικό του ενθουσιασμού η ατάκα ενός από τους ανθρώπους του Εθνικού που βρέθηκαν στο κεκλεισμένων των θυρών Μετς: «Φέτος έχουμε καλύτερη ομάδα από πέρυσι, και όλα αυτά χάρη σε αυτόν τον άνθρωπο»...δείχνοντας με το δάχτυλο του τον Βαγγέλη Βλάχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα