VTB: Πρόκριση για ΤΣΣΚΑ... σε επεισοδιακό αγώνα! (vids)

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ήταν η νικήτρια και του τρίτου αγώνα με την Χίμκι στη σχετική ημιτελική σειρά, «σκουπίζοντάς» τη με το τελικό 92-95 και προκρινόμενη στους τελικούς της VTB League, όπου θα περιμένει μία εκ των Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνικς Καζάν. Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, το γεγονός ότι οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη είχαν το πρώτο χέρι στο φινάλε, αποδείχθηκε καθοριστικό, καθώς η προσπάθεια των γηπεδούχων δεν ήταν αρκετή.

Η

«ομάδα του στρατού» μάλιστα, δεν έχασε ποτέ το προβάδισμά της, από τη στιγμή που προηγήθηκε με 50-52 στις αρχές της τρίτης περιόδου, χάρη σε σουτ τριών πόντων του Βοροντσέβιτς. Έκτοτε, η διαφορά έφτασε μέχρι και στους εννέα πόντους, χωρίς πάντως να θεωρείται μια ασφαλής απόσταση. Κάτι τέτοιο αποδείχθηκε, όταν ο Ταϊρίς Ράις με καλάθι του μείωσε σε 88-89, με 45" για την εκπνοή. Ο Χριάπα, όμως, ήταν εκείνος που «καθάρισε» με δύο δικά του καλάθια απέναντι στην απέλπιδα προσπάθεια του Αμερικανού να σώσει τη σειρά για την ομάδα του, με δύο βολές εύστοχες του Ντε Κολό να έχουν μεσολαβήσει.

Ο Γάλλος σκόρερ, ήταν και κορυφαίος της ΤΣΣΚΑ με 24 πόντους, 5 ασίστ και 7 κερδισμένα φάουλ, ενώ 19 πόντους με 7 ασίστ είχε ο Μίλος Τεόντοσιτς, για να τους ακολουθήσει με ακόμη μία εξαιρετική του εμφάνιση ο Άαρον Τζάκσον, με 17 πόντους. Οι 24 πόντοι του Ράις, όπως και οι 20 του Ζόραν Ντράγκιτς, δεν αρκούσαν στο συγκρότημα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Η ένταση ήταν έκδηλη, πάντως, και από τις δύο πλευρές, τόσο μεταξύ των παικτών όσο και των προπονητών. Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Τεόντοσιτς έκανε πολύ σκληρό φάουλ στον Ράις, χτυπώντας τον στο στομάχι. Η φάση αυτή, φαίνεται πως δημιούργησε αντιδράσεις από την πλευρά της Χίμκι, ενώ είχε χρεωθεί στον Σέρβο αντιαθλητικό φάουλ, με τον Ιτούδη και τον Ιβάνοβιτς να έχουν έναν έντονο διάλογο και τον έναν εκ των τριών διαιτητών της αναμέτρησης να προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλά τους «τόνους».

Milos Teodosic got an unsportsmanlike foul for this hit against @ReseRice4. GIF: pic.twitter.com/NsuzhPhyjt

Alexander Chernykh (@chernykh) 24 Μαΐου 2016

Ref gathered coaches @ItoudisD and Dusko Ivanovic before start of 2n half and this weird scene went on for a minute. pic.twitter.com/rFjYpt7dNB

Alexander Chernykh (@chernykh) 24 Μαΐου 2016

Αυτοί δεν «έπεσαν» και το μικρό «επεισόδιο» μεταξύ Χάινς και Μόνια, ήρθε να συμπληρώσει το σκηνικό, γύρω από το οποίο εκτυλίχθηκε η αναμέτρηση.

Kyle Hines vs Sergey Monia. Who you got? pic.twitter.com/i7Nny8bFvy

Alexander Chernykh (@chernykh) 24 Μαΐου 2016

Ο Ράις, πάντως, δε λησμόνησε να συγχαρεί τους αντιπάλους του, για την πρόκριση στους τελικούς.

Тайрис @ReseRice4 поблагодарил соперников в раздевалке @CSKABasketball после матча pic.twitter.com/OiCpc9OPcr

— Nadia Perepechko (@nadia_djes) 24 Μαΐου 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα