Nα φύγει ο Μπαρτζώκας, να πάρει Ιβάνοβιτς…!

O Μάκης Δρόσος με την καυτή του πένα αναλύει το ντέρμπι του ΟΑΚΑ....

Αν η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται που λέει ο θυμόσοφος λαός, για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε με συννεφιά και καταιγίδες λέει ο Μάκης Δρόσος και για τον Παναθηναϊκός με τις αμυγδαλιές να ανθίζουν και να μυρίζει άνοιξη.. αλλά…

Για την σημερινή αποτυχία του Ολυμπιακού,

γιατί περί αποτυχίας πρόκειται, υπάρχει ονοματεπώνυμο για τον βασικό υπαίτιο, Μπαρτζώκας. Πως λέμε Μποντ, Τζέιμς Μποντ, κάπως έτσι, Μπαρτζώκας, Γιώργος Μπαρτζώκας. Αλλά πρώτα θα πρέπει να το πάρουμε αλλιώς και να πάμε στον παναθηναϊκό, ο οποίος πάνω από όλα έδειξε τι σημαίνει να είσαι ομάδα με φανέλα, την οποία είτε την φοράει ο Ντομινίκ, είτε ο Μποντιρόγκα, είτε ο Μποχωρίδης στην ηλικία που είναι, είτε ο Χαραλαμπόπουλος, είτε ο Μπλουμς, δεν δικαιούται κανένας να τον υποτιμήσει γιατί θα τιμωρηθεί.

Ποιος ήταν ο Παναθηναϊκός που είδαμε σήμερα, ήταν ο μισός Παναθηναϊκός. Δίκαια μου είπε ένας φίλος Παναθηναϊκός, αν είμαστε πλήρης, 15 πόντους θα τον είχαμε κερδίσει και αν είχαμε κόσμο με 20… πάνω στον ενθουσιασμό του βέβαια ο συνειρμός, γιατί ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερος από ότι είδαμε στο σημερινό παιχνίδι και πιο μπλαζέ.

Για τον Παναθηναϊκό είχαμε δεδομένα στο σημερινό παιχνίδι, ότι χωρίς κόσμο δεν θα έχει μεγάλη πίεση μεν, αλλά από την άλλη δεν θα έχει και τεράστια ώθηση, ενώ ότι είχε και ένα κάρο απουσίες. Ο Νέλσον στην Αμερική για επέμβαση, ο Μαυροκεφαλίδης δεν ξέρει τι θα πει παιχνίδι, ο Χαραλαμπόπουλος επίσης και ο Γκιστ έμεινε επίσης εκτός. Ο Φώτσης θα έπαιζε, αλλά μετά βίας έχει κάνει προπόνηση κανονική για μία εβδομάδα, ο Διαμαντίδης είναι στα 35 του και αργός και δεν μπορεί πλέον, ενώ ο Μπατίστα ήταν καταδικασμένος να παίξει πιο πολύ από όσο του αναλογεί. Και όσο καλή δουλειά κάνει ο Παναθηναϊκός στην φυσική κατάσταση ο Ουρουγουανός έμεινε περισσότερο κάποια στιγμή στο παρκέ από όσο άντεχε. Ο Παππάς και ο Γιάνκοβιτς είναι παίκτες που φέτος θα έχουν πολύ πιο ενεργό ρόλο, παίκτες με πολύ ταλέντο, αλλά παρόλα αυτά σχετικά άπειροι για τέτοια ματς. Ο Σλότερ επίσης έξω από τα νερά του και ο Μπλουμς με κάτι λιγότερο από 6 μέρες στην Αθήνα, ακόμα δεν πρέπει να έχει καταλάβει τι σημαίνει Παναθηναϊκός και ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτα παραπάνω στο σημερινό παιχνίδι από το να μην το παρατήσει και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα δώρα του Ολυμπιακού. Στο πρώτο ημίχρονο που είχε φρεσκάδα, μπορεί να πει κανείς ότι επέβαλλε τον ρυθμό του και το πλάνο του, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος έδειχνε ότι περισσότερο ακολουθούσε παρά οδηγούσε. Όσο ο Ολυμπιακός δεν του έδινε την χαριστική βολή, τόσο έδειχνε ότι θα επιβεβαιωθεί ο νομοτελειακός κανόνας, ότι θα τιμωρηθεί ο αλαζόνας και ο απρόσεχτος.

Ακούσαμε ότι οι ομάδες, είναι σε περίοδο προετοιμασίας. Αστεία δικαιολογία για να την επικαλεστεί όποιος και να ήταν ο ηττημένος. Μήπως το σημερινό παιχνίδι ήταν φιλικό, ή μήπως το έμαθαν οι δύο ομάδες, πριν από καμία εβδομάδα. Το καλαντάρι έδειχνε εδώ και πάνω από ένα μήνα ότι στις 9/10 θα έπαιζαν νοκ άουτ παιχνίδι για το κύπελλο. Επίσημο ματς, όχι φιλικό, άρα αμφότερες έπρεπε να έχουν σχεδιάσει έτσι την προετοιμασία τους για να είναι έτοιμοι για το σημερινό παιχνίδι, που κρίνει τίτλο. Ένα τίτλο που σνομπάρει αυτός που τον χάνει και τον πανηγυρίζει και καυχιέται αυτός που τον κατακτά. Άρα μετράει, στο γόητρο τουλάχιστον πολύ.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να επικαλεστεί τις απουσίες του Ντάρντεν και Παπαπέτρου. Με τον Λοτζέσκι και το πολύ καλό παιχνίδι που έκανε και σήμερα, θα χωρούσαν να παίξουν περισσότερο από τον Αμερικάνο, ο οποίος δεν υπήρξε και τρύπα στην άμυνα! Ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει ένα σωστό πλάνο, να χτυπήσει μέσα στο καλάθι και να δημιουργήσει φθορά στον ΠΑΟ, που έπαιζε με ένα ψηλό κανονικό, με ένα Φώτση που ούτε στα 25 του δεν έβαζε το κορμί του στην φωτιά και εκεί, χωρίς άλλο ψηλό. Με το που ο ΠΑΟ του έριξε μερικές μπασκετικές ξυλιές, το πλάνο εγκαταλείφθηκε. .

Όσο περνούσε η ώρα τόσο και σου έδινε την εντύπωση ότι πίστευε ότι ότι και να γίνει θα τον κερδίσει, όχι γιατί θα έκανε κάτι ο ίδιος, αλλά επειδή δεν θα άντεχε ο ίδιος ο Παναθηναϊκός. Αλλά αυτό το είχαν κάνει και άλλοι στα παρελθόν, με το αποτέλεσμα να είναι ένα και το αυτό, ήττα… στραπάτσο…

Ακόμα και όταν ξύπνησε ο Σπανούλης και ο Ολυμπιακός έφτασε στο +12 π., όλοι πίστεψαν ότι εκεί θα το τελειώσει το παιχνίδι, ότι θα δώσει την χαριστική βολή στον Παναθηναϊκό, που για ένα τρίλεπτο, έδειχνε σαν ζαλισμένος πυγμάχος που είχε δεκτή ένα κροσέ και ήταν έτοιμος να βγει νοκ άουτ. Ο Ολυμπιακός εφάρμοσε το fair play ένα χαρωπό και αφελές μπάσκετ, που έδειχνε ότι δεν ήταν προετοιμασμένος σωστά κι ψυχολογικά για αυτό το ματς, για να ξέρει πως πρέπει να αντιδράσει ανάλογα με τις συνθήκες μέσα στο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτα το τρομερό. Έπαιξε τρομερή άμυνα αλά Πεδουλάκη, όχι.. ούτε καν αλά Αλβέρτη. Είχε τίποτα τρομερά ποσοστά, πάλι όχι, είχε υπεροχή στο ριμπάουντ, πάλι όχι, είχε εύνοια στην διαιτησία, πάλι όχι, τι έκανε, απλά αυτό που ήξερε ότι πρέπει να κάνει, να παλέψει με όλες τις δυνάμεις και να καλύψει τις πολλές αδυναμίες του και απουσίες με κάθε τρόπο. Δεν δίστασε να κάνει φάουλ, να σουτάρει και δεν σταμάτησε να ονειρεύεται…

Ο Ολυμπιακός όπως και να το κάνουμε ξεκινάει με αποτυχία, μεγάλη αποτυχία, με τον προπονητή του να είναι ο βασικός υπαίτιος που δεν παρουσίασε την ομάδα του έτοιμη, για να αποδείξει την αγωνιστική ανωτερότητα της, τουλάχιστον στην δεδομένη χρονική στιγμή έναντι του αιώνιου αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός, δεν είχε κανένα μαέστρο Ιβάνοβιτς, ούτε μάγο.. απλά έκανε αυτό που μπορούσε και έβγαλε εγωισμό και πάθος, το έψαξε και το πάλεψε το ματς. Μην ξεγελαστεί κανείς, γιατί είμαστε η χώρα της υπερβολής, έχει δίκιο ο Διαμαντίδης που είπε προ ημερών, ότι η ομάδα πάει να περάσει το πρώτο όμιλο της ευρωλίγκα. Ότι κέρδισε δεν τον κάνει αυτόματα φαβορί για να είναι στο Φάιναλ Φορ. Ο Παναθηναϊκός θέλει ψηλό πάση θυσία και ίσως να χρειαστεί να κάνει μία ακόμα κίνηση, αλλά πάνω από όλα θέλει υπομονή και χρόνο. Η σεζόν θα είναι δύσκολη για αυτόν. Η νίκη αυτή δεν θα χρησιμοποιήσουμε το κλισέ, ότι τον κάνει να κερδίσει χρόνο. Αυτοπεποίθηση σίγουρα πάντως, την έχουν ανάγκη παίκτες όπως οι Παππάς και Γιάνκοβιτς, αλλά και ο Διαμαντάκος, ο Μποχωρίδης, ο Λούντζης ο Κόνιαρης και κάθε μικρός που έχει μαζέψει.

Ο Ολυμπιακός αν είχε την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Μπαρτζώκας δεν μπορούσε να τα καταφέρει φέτος, καλά θα κάνει να τον αλλάξει τώρα, τώρα που δεν θα στοιχίσει στην ομάδα και θα έχει και ένα μήνα και βάλε για να ψάξει να βρει άλλη κατάλληλη λύση για διάδοχο. Αν δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία για τον προπονητή του, οφείλει να τον στηρίξει μέχρι τέλος της σεζόν, αφού προς το επόμενο καλοκαίρι θα κριθούν οι δύο επόμενοι του στόχοι, το πρωτάθλημα και η παρουσία στο Φάιναλ Φορ, με τον δεύτερο ακόμα και να είχε κερδίσει σήμερα να μην είναι και τόσο εφικτός και βατός στόχος πάντως για να είμαστε δίκαιοι.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι στην ίδια φάση που είναι ο Παναθηναϊκός, στο να χτίσει και να πειραματιστεί, ο Ολυμπιακός ήταν σε φάση να βελτιωθεί, να εξελιχθεί και να είναι έτοιμος από την αρχή και με διάρκεια στην σεζόν. Αν είναι σε φάση για να χτίσει, καλύτερα να έπαιρνε τον Ιβάνοβιτς… Όπως επίσης και ένα ακόμα εύστοχο, to the point… Τελικά το κλειδί που είχε βρει ο Πεδουλάκης με αντίπαλο τον Μπαρτζώκα πρέπει να το άφησε στον Παναθηναϊκό, να το πήρε ο Αλβέρτης και τώρα ο Ιβάνοβιτς, εκτός και αν ο Μπαρτζώκας έχει αφήσει την ταυτότητα του.

Καλό βράδυ, καλό ξημέρωμα ή καλή σας μέρα… ο μπασκετικός δρόμος είναι μακρύς ακόμα…

Keywords
Τυχαία Θέματα