NCAA: Καλύτερο και από το ΝΒΑ! (pics+vid's)

Έχει αναφερθεί αρκετές φορές από εδώ, η σημασία που έχει για τους Αμερικανούς το κολλεγιακό μπάσκετ, και το πρωτάθλημα του NCAA. Πρόκειται, ουσιαστικά, για έναν... κόσμο εντελώς διαφορετικό, από αυτόν που πρεσβεύει το θεωρούμενο ως κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο, το ΝΒΑ, έχοντας πολλούς φαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, να το παρακολουθούν με τον ίδιο ζήλο. Την ίδια ώρα, όποιος πιστεύει ότι το ΝΒΑ είναι το

πιο εμπορικό μπασκετικό πρωτάθλημα, θα βρεθεί... προ εκπλήξεως!

Η «March Madness» και το Final-4 του NCAA, έδωσε την ευκαιρία να ερευνηθούν τα έσοδα που προκύπτουν από τον χώρο της διαφήμισης, με νούμερα που εντυπωσιάζουν. Αρχικά, φοβερός είναι ο αριθμός του 1.1 δισεκατομμυρίου δολαρίου που έχουν καταβάλει φέτος στην postseason οι χορηγοί, για διαφημίσεις στο πλαίσιο των αγώνων της λίγκας. Μοναδικό πρωτάθλημα που ξεπερνά τα συγκεκριμένα χρήματα, και μάλιστα με πολύ μικρή διαφορά είναι το 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια που επενδύεται για τον ίδιο σκοπό, στους αγώνες play-offs του Αμερικανικού Ποδοσφαίρου (Football). Το ΝΒΑ είναι μόλις τρίτο με το ποσό των 875 εκατομμυρίων δολαρίων.

Απαρατήρητη δεν περνά και η δημοσίευση των εσόδων που προκύπτουν από διαφημίσεις για τη μικρή διακοπή των 30 δευτερολέπτων σε ένα παιχνίδι. Συγκεκριμένα, το NCAA τοποθετείται τρίτο, ξανά πίσω από το Football, που αποτελεί τον «βασιλιά» των διαφημιστικών εσόδων, αν θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε κατά αυτόν τον τρόπο. Το ποσό μετράται για ένα απλό ματς του κολλεγιακού πρωταθλήματος σχεδόν στο 1.5 εκατομμύριο δολάριο, ενώ αναμφισβήτητα πρώτο είναι το Super Bowl (ματς που παρακολουθεί, άλλωστε, και ο εκάστοτε πρόεδρος της χώρας), με 4.2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ένα απλό ματς Περιφέρειας του Football, κερδίζει σε μισό λεπτό, σχεδόν 1.8 εκατομμύρια δολάρια. Μία μικρή «απογοήτευση», με βάση την εικόνα που ίσως έχουμε εμείς για το ΝΒΑ, είναι πως βρίσκεται στην έκτη θέση, με κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο δολάριο, και μάλιστα για παιχνίδι τελικών.

Όπως γίνεται κατανοητό πάντως, οι διαφημίσεις που πραγματοποιούνται για το κολλεγιακό πρωτάθλημα, δε βασίζονται στην τύχη, ούτε και σε άγνωστα πρόσωπα. Για παράδειγμα, η Rihanna παρουσίασε το νέο της κομμάτι μαζί με το highligh clip toy NCAA March Madness!

Ενώ ένας Ελληνικής καταγωγής Δήμαρχος, εκμεταλλεύτηκε την δημοσιότητα που του έδωσε μία πετυχημένη διαφήμιση της Capital One.

Συγκεκριμένα, θέλησε να μπερδέψει την Ινδι-ανάπολη με την Ανάπολη, προκειμένου να προβάλλει την πόλη του. Ελληνικό δαιμόνιο παντού! Το όνομα αυτού; Mike Pantelides!

Η ΑΤ&Τ συνεχίζει με τους θρύλους του μπάσκετ, τις πολλές διαφημίσεις στηρίζοντας το προιόν της.

Αυτές, όμως, δεν φτάνουν φυσικά τις παλιές κλασσικές της Jordan Brand.

Αυτό που μας λείπει στην Ελλάδα, ως φαν του μπάσκετ, είναι πραγματικά αυτή η σκηνή;

Keywords
Τυχαία Θέματα