LIVE: Η κλήρωση του FIBA Basketball Champions League (vid)

Στο Μόναχο «χτυπάει» η καρδιά του Ευρωπαϊκού μπάσκετ σήμερα (21/7) το μεσημέρι (15:00) όπου θα γίνει η κλήρωση του Basketball Champions League, τη νέα διοργάνωση της FIBA στην οποία θα συμμετάσχουν οι δυο εκπρόσωποι της Θεσσαλονίκης, Άρης

και ΠΑΟΚ.

Η νέα διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου με την διεξαγωγή του πρώτου προκριματικού γύρου, θα ακολουθήσει ο δεύτερος προκριματικό γύρος (4-6/10/2016) και θα συνεχιστεί με την διεξαγωγή της φάσης των ομίλων. Οι Ελληνικές ομάδες μαζί με άλλες 22 έχουν θέση στους ομίλους και θα περιμένουν τις υπόλοιπες 8 ομάδες που θα προκύψουν από τα προκριματικά.

Οι 24 ομάδες της φάσης των ομίλων που θα μπουν στην κλήρωση, έχουν ήδη χωριστεί σε γκρουπ δυναμικότητας, με τους Άρη και ΠΑΟΚ να είναι στο τρίτο γκρουπ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα βρεθούν αντίπαλοι στην φάση των ομίλων. Οι άλλες ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο γκρουπ είναι η Τενερίφη από την Ισπανία και την Σάρατοφ από την Ρωσία.

Στο Μόναχο θα βρεθούν τόσο ο μεγαλομέτοχος και διευθύνων σύμβουλος του Άρη, Νικόλαος Λάσκαρης, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

Pot 1

Asvel Lyon-Villeurbanne (FRA)

SIG Strasbourg (FRA)

Banvit (TUR)

Pinar Karsiyaka (TUR)

Pot 2

Fraport Skyliners
(GER)

EWE Baskets Oldenburg (GER)

Sidigas Avellino (ITA)

Umana Reyer Venezia (ITA)

Pot 3

Aris BSA-2003 (GRE)

PAOK (GRE)

Avtodor Saratov (RUS)

Iberostar Tenerife (ESP)

Pot 4

Telenet Oostende (BEL)

Maccabi Rand Media Rishon Lezion (ISR)

ČEZ Basketball Nymburk (CZE)

Neptunas (LTU)

Pot 5

Khimik (UKR)

Helios Suns Domžale (SLO)

Cibona (CRO)

Rosa Radom (POL)

Pot 6

Mega Leks (SRB)

Ventspils (LAT)

As Monaco Basket (FRA)

Le Mans (FRA)

Keywords
Τυχαία Θέματα