"Hola" Ευρωλίγκα!

Ο Ολυμπιακός "αποκαλύφθηκε" μπροστά στους περίπου 8.000 οπαδούς του που βρέθηκαν στο κλειστό του ΣΕΦ, επικρατώντας της Μάλαγα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας με 69-61. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης ήταν κακοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά στα κρίσιμα η άμυνα έσφιξε, τα σουτ μπήκαν και έτσι έφτασαν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Με αυτό τον τρόπο οι Πειραιώτες συνέχισαν την καλή παράδοσή

τους στο ΣΕΦ απέναντι σε ισπανικές ομάδες σε πρεμιέρα Ευρωλίγκας κάνοντας το 5/5. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκονταν πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά τα μεγάλα τρίποντα που μπήκαν τους κράτησαν… ζωντανούς. Κορυφαίος παίκτης για τους νικητές ήταν ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος ήταν ουσιαστικός και θεαματικός σημειώνοντας 13 πόντους, όσους και ο Βασίλης Σπανούλης, ενώ σημαντική βοήθεια πρόσφερε ο Ματ Λοτζέσκι με 12 πόντους

Το ξεκίνημα ήταν ένα καλάθι του Πρίντεζη με τον κόσμο να δείχνει μεγάλο ενθουσιασμό, ωστόσο η Μάλαγα επιβεβαίωσε τις δηλώσεις των παικτών του Ολυμπιακού πριν το ματς και παρουσιάστηκε έτοιμη. Αντέδρασε και κατάφερε με ηγέτη τον Ζόραν Ντράγκιτς να πάρει το προβάδισμα (6-11) και στη συνέχεια σημαντική διαφορά (8-17). Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πρόβλημα στον επιθετικό τομέα, αλλά και τα δύο φάουλ του Ντάντστον από νωρίς δεν βοήθησαν ιδιαίτερα. Τα συνεχόμενα τρίποντα των Σλούκα και Σπανούλη όμως στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου μείωσαν τη διαφορά (στους 4 πόντους) με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να ολοκληρώνεται με την ισπανική ομάδα μπροστά με 22-18.

Το δεύτερο δεκάλεπτο δεν προσέφερε ιδιαίτερο θέαμα, με τις δύο ομάδες να επικεντρώνονται κυρίως στα αμυντικά καθήκοντα. Η Μάλαγα μπήκε δυνατά με τον Φραν Βάσκεθ να εκμεταλλεύεται τα πολλά φάουλ των ψηλών του Ολυμπιακού και να κάνει το 18-25. Δύο συνεχόμενα τρίποντα του Μπρεντ Πέτγουεϊ όμως στη συνέχεια έφεραν το ματς στον πόντο (24-25). Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι «ερυθρόλευκοι» κόλλησαν για τα καλά με την ισπανική ομάδα να το εκμεταλλεύεται και να παίρνει και πάλι μία καλή διαφορά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Το τρίποντο του Κάλογουεϊ στο τέλος του πρώτου μισού του παιχνιδιού έκανε το σκορ 33-26 υπέρ της Μάλαγα.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και μάλιστα πήραν μία καλή διαφορά 12 πόντων (26-38) από τον Ολυμπιακός, ο οποίος ήταν κακός στην επίθεση. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν βρήκε λύσεις, ενώ ακόμα και όταν οι Πρωταθλητές Ευρώπης πλησίασαν στο σκορ (35-40), οι Ισπανοί έφεραν και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (35-45). Ο «V-Span» έμεινε στον πάγκο για λίγο, αλλά η ομάδα του Πειραιά βρήκε λύσεις με σουτ έξω από τα 6,75μ. Οι Πρίντεζης Λοτζέσκι και Πέτγουεϊ με τρία τρίποντα έκαναν ένα σερί 9-0 για τον Ολυμπιακό ο οποίος στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου μείωσε στον πόντο (44-45).

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, οι Πειραιώτες όχι μόνο ισοφάρισαν με μία βολή του Λοτζέσκι, αλλά πήραν το προβάδισμα με 46-45 με άλλη μία βολή του Ντάντστον. Η άμυνα των πρωταθλητών Ευρώπης έσφιξε για τα καλά και μέσα από την καλή άμυνα ο Ολυμπιακός βρήκε και την ευκαιρία να τρέξει και να πετύχει εντυπωσιακά καλάθια ξεσηκώνοντας τον κόσμο. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο εύστοχοι στα τρίποντα, παρά στα δίποντα και αυτό το στοιχείο ήταν που τον κράτησε ζωντανό καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το τελικό 69-59 έδωσε τους δύο πόντους της νίκης στον Ολυμπιακό που ξεκίνησε τη φετινή Ευρωλίγκα με το δεξί.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 26-33, 44-45, 69-61
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 13 (3), Λο, Ντάνστον 3 (7ρ), Σπανούλης 13 (5ασ), Περπέρογλου 4, Σλούκας 8 (6ασ), Σίμονς 4 (8ρ), Πρίντεζης 9 (5ρ), Μάντζαρης 3, Λοτζέσκι 12 (3/4 τριπ., 4 ριμπ., 3 ασίστ).
ΜΑΛΑΓΑ (Πλάθα): Κόντε, Σαμπόνις 2, Βιδάλ 2, Κάλογουεϊ 3, Σουάρεθ 8 (6ρ, 4ασ), Γκρέιντζερ 4, Βάσκεθ 12 (10ρ), Κουζμίνσκας, Ντράγκιτς 12, Χετσμάγιερ 8, Κάνερ-Μέντλεϊ 9, Στίματς 1.

Keywords
Τυχαία Θέματα