#FIBAU16Europe: Δεύτερη... με ανατροπή η Παίδων!

Πραγματοποιώντας μία τρομερή ανατροπή, η Εθνική Παίδων κέρδισε την αντίστοιχη της Σερβίας με 59-55 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον τέταρτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ U16 του Ράντομ της Πολωνίας. Οι παίκτες του Μάνου Μανουσέλη, γύρισαν από την «άβυσσο» του -13 στα 13 λεπτά πριν το φινάλε και όντες ψύχραιμοι στις πιο κρίσιμες επιθέσεις της αναμέτρησης, αποδίδοντας παράλληλα σε υψηλά στάνταρ στην άμυνά τους, αφού δεν άφησαν τους Σέρβους να σκοράρουν στα τελευταία 3.5 λεπτά του

αγώνα, πήραν το «ροζ φύλλο» και περιμένουν μία εκ των Λιθουανίας και Γαλλίας στην νοκ-άουτ φάση των «16».

Πρώτος σκόρερ της «γαλανόλευκης» ήταν ο Τσουργιάννης με 13 πόντους, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Χατζηβέρογλου με 12 πόντους και 4/5 τρίποντα, με τον Σανδραμάνη να σταματά στους οκτώ πόντους, αλλά να πετυχαίνει το κρίσιμο τρίποντο που μας έβαλε μπροστά στο σκορ με 57-55, στα 39.5" πριν τη λήξη. Για τους «Πλάβι», ο Πετσάρσκι ήταν «ωραίος» σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με 20 πόντους, αλλά «μοιραίος» όταν στα 23.4" πριν το φινάλε αστόχησε σε ζευγάρι βολών για την ισοφάριση, τελειώνοντας το ματς με 11/14 βολές.

Το φιλμ

Ο αγώνας ξεκίνησε ισορροπημένα, με την κατάσταση αυτή να επικρατεί στα πρώτα επτά του λεπτά (12-12). Τόσος χρόνος χρειάστηκε στον Πετσάρσκι, ο οποίος αποτελούσε τον κύριο εκφραστή των σερβικών επιθέσεων και σκοράροντας είτε μέσα είτε έξω από τη γραμμή των 6.75, όντας κυρίως αλάνθαστος από τη γραμμή των βολών, έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στην ομάδα του (12-16).

Το ίδιο έργο συνεχίστηκε με τον εν λόγω παίκτη στο δεύτερο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο να είναι απόλυτα εύστοχος σε 10 προσπάθειες από τα 4.5 μέτρα, φτάνοντας έτσι την απόσταση στα «πρόθυρα» των 10 πόντων (13-22 στο 13'). Την προσπάθεια αντεπίθεσης των Παίδων, ανέλαβε η άμυνα που οδηγούσε σε εύκολες λύσεις στον αιφνιδιασμό, μαζί με τον Τσουργιάννη που ανέλαβε την ευθύνη των περισσότερων σουτ. Με τον Αλτίνη να δίνει παράλληλα περιστασιακά λύση στο πρόβλημα του «σετ παιχνιδιού», χάρη στις δημιουργίες του, η «ζημιά» μειώθηκε στους πέντε πόντους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια (27-32).

Μετά από τέσσερις αναπάντητους πόντους του Αρσενόπουλου στις αρχές της τρίτης περιόδου, επήλθε ένα «μπλακ άουτ» πέντε λεπτών για τη «γαλανόλευκη» με πολλά προβλήματα απέναντι στη «ζώνη» των αντιπάλων και τους Σέρβους να το εκμεταλλεύονται στο έπακρο και να μοιάζουν να βάζουν τις βάσεις για την νίκη τους, χάρη σε σερί 0-12 (31-44 στο 27'). Ο Ερμείδης και ο Χατζηβέρογλου προσπάθησαν να «αφυπνίσουν» τους συμπαίκτες τους, καταφέρνοντας να περιορίσουν τουλάχιστον σε μονοψήφιο νούμερο την «ψαλίδα» και να διατηρήσουν την αισιοδοξία στις τάξεις των παικτών του Μανουσέλη (41-50).

Οι ίδιοι παίκτες συνέχισαν σε αυτό το ρυθμό, βάζοντας στην εξίσωση και πάλι τον Τσουργιάννη, με τη διαφορά να μειώνεται διαρκώς και να φτάνει μετά από πολλή ώρα σε απόσταση σουτ, χάρη σε λέι απ του Γάργαλη (53-55 στο 38'). Η εξαιρετική άμυνα των παικτών του Μανουσέλη, αποτέλεσε την «απάντηση» στην αμυντική διάταξη με «ζώνη» των Σέρβων, φέρνοντας τώρα αυτούς σε «μπλακ άουτ» και το προβάδισμα μαζί, χάρη σε τρίποντο του Σανδραμάνη στα 39.5" πριν το φινάλε (57-55). Η άμυνα βγήκε ξανά, αλλά η ελληνική ομάδα έδωσε ξανά την μπάλα στους «Πλάβι» στα 23.4", λόγω παράβασης οκτώ δευτερολέπτων.

Ο Πετσάρσκι, όμως, δεν ήταν αυτή την φορά εύστοχος από τη γραμμή των βολών, με την Εθνική μας ομάδα να κρατά άθικτο το υπέρ της προβάδισμα. Ο Σανδραμάνης, ήταν κατά το ήμισυ εύστοχος, αλλά μετά την χαμένη δεύτερη βολή ήταν εκεί ο Χατζηδάκης για το επιθετικό ριμπάουντ. Αυτό το ριμπάουντ χάρισε και την νίκη στην ελληνική ομάδα, με τον ίδιο να είναι απόλυτα ψύχραιμος και να διαμορφώνει το τελικό 59-55.

Δεκάλεπτα: 12-16, 27-32, 41-50, 59-55

Ελλάδα (Μανουσέλης): Αλτίνης 4 (1), Ερμείδης 6, Μπαλής 4, Αρσενόπουλος 6 (1), Σανδραμάνης 8 (1), Χατζηδάκης 3, Ζευγαράς, Μπαζίνας, Γάργαλης 3, Χατηβέρογλου 12 (4), Πρόισκος, Τσουργιάννης 13

Σερβία (Γιόσιτς): Στογιάνοφ 7 (2), Ουσαΐλοβιτς, Βάσιτς, Βασίλιεβιτς, Νεντελίκοβιτς 5 (1), Ίλιτς, Παούνοβιτς 15, Σμάιλαγκιτς 6, Πετρούσεφ, Ζιβάνοβιτς 1, Γιοβάνοβιτς 1, Πετσάρσκι 20 (1)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα