Champions League - "Πνίγηκε" στον Βόσπορο ΑΕΚ

Ηταν γνωστό ότι η ΑΕΚ έπαιζε σε μια δύσκολη έδρα, με μία πολύ καλή ομάδα, αλλά ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος της Ενωσης δεν περίμενε τέτοιο ξεκίνημα για την ομάδα του. Τελικά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και η Μπεσίκτας το μετουσίωσε στην πράξη επικρατώντας με 82-68 στην Ακατλάρ Αρένα για την 10η αγωνιστική του Champions League.

Νωθρά ξεκίνησε η "βασίλισσα" στην Πόλη, καθώς στο 1ο δεκάλεπτο βρέθηκε να χάνει με 28-11. Για τους Τούρκους

ξεχώρισαν οι Κλαρκ με 11 σε 10' και Στίματς με 7. Για την ΑΕΚ δεν υπήρχε παίκτης ο οποίος να διασώθηκε από το ναυάγιο του 1ου δεκαλέπτου. Η μεγάλη αστοχία από την περιφέρεια και οι λάθος επιλογές επιθετικά, παράλληλα με τα αμυντικά κενά δεν έδωσαν το δικαίωμα στην ΑΕΚ να μπει ούτε μία φορά στο παιχνίδι, για το 1ο δεκάλεπτο.

Το κακό ξεκίνημα συνεχίστηκε και στο 2ο δεκάλεπτο με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο 32-11 και τους "κιτρινόμαυρους" του Ζντοβντς να δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν! Στα μισά του 2ου δεκαλέπτου κάποιες επιθετικές λύσεις των παικτών της ΑΕΚ έδωσαν την ευκαιρία να κατέβει η διαφορά στους 14, στο 15'. Παρόλα αυτά στο σκορ ήταν ακόμα μακριά η "βασίλισσα" και χρειαζόταν κάποιο... ηλεκτροσόκ για να επανέλθει! Τελικό σκορ για το Α' ημίχρονο ήταν το 42-27 με την Ενωση να δείχνει πολλά προβλήματα που δύσκολα θα λυνόντουσαν στο β' μέρος.

Στα ίδια επίπεδα ξεκίνησε και το β' μέρος με την ΑΕΚ σιγά σιγά να βελτιώνεται αμυντικά, αλλά να μην μπορεί να βρει εύκολες λύσεις επιθετικά. Παρόλα αυτά λίγο η άνοδος του Σάκοτα και λίγο η είσοδος του Ντίξον στο παιχνίδι, καθώς στο πρώτο ημίχρονο απουσίαζε, έδωσαν κάποιο ρυθμό στην ομάδα του Ζντοβντς, η οποία κατάφερε να κατεβάσει τη διαφορά στους 11, αλλά να μη μπορεί να πλησιάσει περισσότερο. Για τους τούρκους "μαέστρος" στο 1ο μισό ήταν ο Κλαρκ, ο οποίος περιορίστηκε τα μέγιστα στη συνέχεια, όχι, όμως και ο Τόμπσον, ο οποίος πήρε τη "μπαγκέτα" σκοράροντας με όποιον τρόπο ήθελε στο καλάθι της ΑΕΚ.

Το 4ο δεκάλεπτο φάνηκε να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς και η Μπεσίκτας έκανε συντήρηση δυνάμεων, αλλά και η ΑΕΚ έδειξε να μην έχει τις δυνάμεις να μαζέψει τη διαφορά και να μπει ξανά στο παιχνίδι! Πολύ κακός σχεδόν απουσίαζε από το παιχνίδι ο Γουίλιαμς για την Ενωση, ενώ και οι Ντίξον, Μιλόσεβιτς "κολύμπησαν" στα ρηχά, ο 2ος μπορεί να πέτυχε 15 πόντους αλλά τα έσπασε απο την περιφέρεια με 0/6 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 28-11, 42-27, 57-41, 82-68

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σάριτσα): Γκουλέρ 4, Κλαρκ 13 (1), Ετζ 1, Βεϊσέλογλου, Στίματς 16, Τόμπσον 17 (3), Ρολ 5 (1), Σανλί 7, Στρόουμπερι 11 (3), Σίπαχι, Γουίμς 8 (2), Κάραμαν.

ΑΕΚ (Ζντοβντς): Ούκιτς 11 (3), Μιλόσεβιτς 15, Ντίξον 10 (2), Φόλκερ 3, Ουλίαμς 3 (1), Σάκοτα 7 (1), Λαρεντζάκης 2, Ιβάνοβιτς 8, Μαυροειδής 5, Σκουλίδας, Τσαλμπουρής, Χαριτόπουλος.

Αναλυτικά τα στατιτικά του αγώνα ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα