Ισπανία: «Σοκ» για τη Ρεάλ πριν τον Ολυμπιακό!

Λίγες μέρες πριν τον αγώνα «ζωής και θανάτου» απέναντι στον Ολυμπιακό, η Ρεάλ Μαδρίτης δέχθηκε «εκκωφαντική» ήττα με 93-84 στην Τενερίφη, από την ομώνυμη ομάδα και κινδυνεύει να χάσει σημαντικό έδαφος στο βαθμολογικό πίνακα, αφού με νίκη της η Λαμποράλ θα την φτάσει στην τρίτη θέση. Η ομάδα των Καναρίων Νήσων, έθεσε τις βάσεις για μια σπουδαία επιτυχία που την κρατά κοντά στη «ζώνη» των play-offs, στο εξαιρετικό

της δεύτερο δεκάλεπτο, όπου με επιμέρους σκορ 33-18, πήρε υπέρ της διαφορά 13 πόντων (56-43). Καταφέρνοντας να αντέξει στο ρυθμό που είχε πάρει ο αγώνας, διατήρησε με άνεση το υπέρ της προβάδισμα και το μόνο που κατάφεραν οι «Μερένχες», ήταν απλώς να μειώσουν σε μονοψήφιο νούμερο, με 1/2 βολές του Ροντρίγκες.

Ο Νικολάς Ριτσότι ήταν απολαυστικός για τους νικητές, έχοντας 19 πόντους με τέσσερις ασίστ, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Χαβιέ Μπεϊράν με 16 πόντους. Ο Σέρχιο Ροντρίγκες, πολλές φορές έμοιαζε να παλεύει μόνος του και ολοκλήρωσε με 21 πόντους, τρία ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Η Εστουδιάντες... είναι ζωντανή και προκάλεσε άλλη μια μεγάλη «έκπληξη», περνώντας από την έδρα της Βαλένθια με 68-62 και με την ήττα της Ομπραντόιρο από τη Σαραγόσα, μείωσε την απόστασή της από την έξοδο εκ της «επικίνδυνης ζώνης» στη μία νίκη. Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο δίλεπτο, όταν οι φιλοξενούμενοι με το σκορ στο 61-62, που σημειώθηκε από καλάθι του Σάτο, «λύγισαν» τις «Νυχτερίδες» με την τρομερή τους άμυνα, ενώ παράλληλα ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών, με αποτέλεσμα να πάρουν ένα τεράστιο «διπλό».

Ο Χοσέ Μαρτίν ήταν πρώτος σκόρερ των «Φοιτητών» με 17 πόντους, προσθέτοντας επίσης 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ 14 πόντους με 5 ασίστ είχε ο Σίμπσον. Για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ, 12 πόντους με 4 ασίστ είχε ο Τζάστιν Χάμιλτον.

Η Μπαρτσελόνα ταλαιπωρήθηκε αρκετά από την Μούρθια, αλλά τελικά κατάφερε να διατηρήσει την έδρα της σε αυτό το ματς, με το τελικό 77-71. Έπρεπε πρώτα να προηγηθεί ανατροπή, με τους παίκτες του Φώτη Κατσικάρη να αγωνίζονται υποδειγματικά μέχρι το 23ο λεπτό και να προηγούνται σε εκείνο το σημείο με διαφορά 12 πόντων (36-48). Δύο τρίποντα από Σατοράνσκι και Περπέρογλου, τότε, άλλαξαν το «μομέντουμ» του αγώνα και η πίεση των «Μπλαουγκράνα» θα είχε αποτέλεσμα στις αρχές της τελευταίας περιόδου, όταν ο Έλληνας φόργουορντ με νέο του τρίποντο, έβαλε την «Μπάρτσα» μπροστά στο σκορ (59-57). Η διαχείριση του προβαδίσματος από την πλευρά του συγκροτήματος του Τσάβι Πασκουάλ, δεν αποχείχθηκε δύσκολη υπόθεση, αφού ευστοχώντας κυρίως από τη γραμμή των βολών, έφτασαν στο 77-71.

Ο Τζάστιν Ντόελμαν ήταν πρωταγωνιστής των Καταλανών, με 18 πόντους και 9/11 βολές, ενώ από 14 μοιράστηκαν οι Σατοράνσκι και Περπέρογλου, με τον δεύτερο να σημειώνει 1/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/4 βολές κι ένα ριμπάουντ σε σχεδόν 26.5 λεπτά. Οι 19 πόντοι με 7 ριμπάουντ του Φαβεράνι και οι 14 πόντοι με 7 ριμπάουντ του Αντέλο, δεν έφταναν στους «Καθολικούς».

Η Σαραγόσα, μπορεί να είδε το ισχυρό της προβάδισμα να «γκρεμίζεται» από την Ομπραντόιρο, αλλά επαναφέροντας... την τάξη στο τελευταίο δεκάλεπτο, επικράτησε με 76-64. Όλα έμοιαζαν να απλοποιούνται για το σύνολο του Αντρέου Κασαντεβάλ, όταν στο ημίχρονο το σκορ βρισκόταν στο 45-28, αλλά κυριαρχώντας στις δύο πλευρές του παρκέ στην τρίτη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στην ανατροπή, μειώνοντας στο -2 (56-54). Οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις που ήθελαν στην άμυνά τους, ώστε να μην ανησυχήσουν στο φινάλε.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Τομάς Μπέγιας με 16 πόντους και 5 ασίστ, ενώ 13 πόντους πρόσθεσε ο Σάστρε. Ο Γιούστα ήταν πρώτος σκόρερ της Ομπραντόιρο με 14 πόντους, με τον Καλοιάρο να προσθέτει 12 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Θύμα έκπληξης έπεσε η Λαμποράλ Κούτσα καθώς γνώρισε την ήττα μέσα στη Βιτόρια από τη Μάλαγα, με το ευρύ 83-56. Οι παίκτες του Πλάθα μπήκαν από την αρχή αποφασιστικά και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Γιάννη Μπουρούση, παίρνοντας έτσι μια υπερπολύτιμη νίκη ενόψει της συνέχειας της

Συγκλονιστικός ήταν ο Τόμας, με 24π., για την Μάλαγα, ενώ άποντος, με τέσσερα ριμπάουντ, έμεινε ο Γιάννης Μπουρούσης. Πρώτος σκόρερ των Βάσκων ήταν ο Χάνγκα με 15π.

Η 24η αγωνιστική της ACB:

Σάββατο 19/3:

Σεβίλλη - Γκραν Κανάρια 97-72
Μπιλμπάο - Χιπουσκόα 80-71

Κυριακή 20/3:

Σαραγόσα - Ομπραντόιρο 76-64
Τενερίφη - Ρεάλ Μαδρίτης 83-94
Μπαρτσελόνα - Μούρθια 77-71
Βαλένθια - Εστουδιάντες 62-68
Λαμποράλ Κούτσα - Μάλαγα 56-83
Μανρέσα – Ανδόρα 61-74
Φουενλαμπράδα – Μπανταλόνα 80-81

Keywords
Τυχαία Θέματα