3on3 ως... beach basket

3on3 λοιπόν και ΟΚ, ωραίο το σκηνικό και θα πάρουμε! Η ελληνική ομοσπονδία μαζί με τον Δήμο Αθηναίων διοργάνωσε και φιλοξένησε το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα 3on3 που προφανώς είναι η απάντηση του μπάσκετ στο μπιτς βόλει βασικά και στο μπιτς σόκερ πολύ λιγότερο.

Το μπάσκετ το καλοκαίρι χάνει μεγάλο μέρος από την αίγλη του ειδικά τους μήνες που δεν έχουμε τα μεγάλα καλοκαιρινά ραντεβού όπως ευρωμπάσκετ, μουντομπάσκετ

ή Ολυμπιάδα.

Και η αλήθεια είναι ότι αν το μπιτς βόλει κερδίζει τόσο κόσμο και είναι από τα καλύτερα μάλιστα αθλήματα σε Ολυμπιάδες ειδικά εμπορικά, γιατί να μην είναι και ανάλογα το μπάσκετ;

Που είναι πολύ πιο γρήγορο, πολύ πιο θεαματικό, έχει σωματικές επαφές και εξίσου όμορφες παρουσίες. Συνεπώς το 3on3 είναι η απάντηση του μπάσκετ για το καλοκαίρι και μια έκδοση του μπάσκετ στο πιο χαβαλέ και ανέμελο στιλάκι. Και στο πιο ατομικό ίσως.

Αλλά μας θυμίζει σε όλους πως ξεκινήσαμε να αγαπάμε το μπάσκετ γιατί όλοι μας ακόμα και οι μεγαλύτεροι αθλητές πέρασαν από τα κλασικά και περίφημα μονά της γειτονιάς... Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά και εν μέσω καύσωνα το Ζάππειο και είχαμε πολύ ωραία ματς που μόνο για ...χαβαλέ δεν έμοιαζαν.

Το 3on3 είναι πολύ γρήγορο και ανατρεπτικό και κρατά σε εγρήγορση τους πάντες και δεν λείπουν τα σκληρά μαρκαρίσματα και η τακτική ακόμα αφού μέχρι και ζώνη είδαμε. Συνεπώς δικαίως το μπάσκετ θέλει να βάλει το 3on3 στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μπορεί ακόμα και στην παραλία να κατέβει αφού δεν είναι δύσκολο να στήσουν μια εγκατάσταση ανάλογη με του Ζαππείου στην άμμο και δίπλα ο κόσμος να κάνει το μπάνιο του και να είναι με το μαγιό του και τις μπίρες του.

Εκτός αυτού το 3on3 δίνει την δυνατότητα σε πολλούς παίκτες που δεν έχουν αναδειχθεί μέσα από τις ομάδες τους ή έχουν μεγάλο ατομικό ταλέντο αλλά δεν μπαίνουν στο πνεύμα της ομάδας, να φανούν και να βγουν στο προσκήνιο καθώς είναι διαφορετικό αρκετά το 3on3 από το 5 εναντίον 5 και το κλασικό μπάσκετ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και πολλές ομοιότητες.

Μετά από το Παγκόσμιο της Αθήνας λοιπόν που είχε μεγάλη επιτυχία και πολύ πολύ κόσμο, περιμένουμε την εξάπλωση του 3on3 και την μεγαλύτερη ανάπτυξή του και στην χώρα μας που και λόγω νησιών ταιριάζει ακόμα περισσότερο αλλά και να μπει στην Ολυμπιάδα.

Αρκεί και οι άνθρωποι που έχουν την τύχη του μπάσκετ να καταλάβουν ότι είναι κάτι σαν μπιτς μπάσκετ και μπορεί να βγει και παραλία ακόμα...

Keywords
Τυχαία Θέματα