Ζωντανεύουν οι μνήμες της Marfin! (VIDEO)

21:10 5/5/2014 - Πηγή: Bam

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από την τραγωδία της Marfin στην οδό Σταδίου, με τρεις ανθρώπους να βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Στις 5 Μαΐου 2010 ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο κατά του πρώτου Μνημονίου κατέληξε σε μια φοβερή τραγωδία. Ο εμπρησμός της τράπεζας την ώρα που μέσα βρίσκονταν κανονικά οι

εργαζόμενοι, είχε ως αποτέλεσμα η Παρασκευή Ζούλια, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης και η έγκυος (!) Αγγελική Παπαθανασοπούλου να αφήσουν την τελευταία τους πνοή από τις αναθυμιάσεις.

Ύστερα από τέσσερα χρόνια, ακόμα η Δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί. Η δίκη για τις επιθέσεις στην τράπεζα και το βιβλιοπωλείο Ιανός έχει πάρει αναβολή για τις 14 Μαΐου 2014.

Στο εδώλιο θα καθίσουν δύο κατηγορούμενοι:

Ο ένας κατηγορείται για "ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένης και σε απόπειρα και της έκρηξης από την οποία επήλθε θάνατος όσον αφορά την τράπεζα", ενώ ο άλλος για "απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά την έκρηξη από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους στο βιβλιοπωλείο Ιανός".

Και οι δυο βαρύνονται επιπλέον με τις κατηγορίες της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας δια εκρήξεων από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Εξάλλου, τον Ιούλιο του 2013, κρίθηκαν ένοχοι ο διευθύνοντας σύμβουλος της Marfin Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, ο υπεύθυνος ασφαλείας του κτιρίου Εμμανουήλ Βελονάκης και η διευθύντρια του καταστήματος 'Αννα Βακαλοπούλου, επειδή δεν είχαν μεριμνήσει να εκκενώσουν ως όφειλαν το κτίριο.

Δείτε τις δραματικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν τότε στο κέντρο της Αθήνας στο παρακάτω video:

https://www.youtube.com/watch?v=2zTAuwdnYuw

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα