Βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ, πάνω από 3.000 οι νεκροί!

11:04 27/4/2015 - Πηγή: Bam

Κατακόρυφα αυξάνεται καθημερινά ο τραγικός απολογισμός του ισχυρότατου σεισμού 7,8 Ρίχτερ στο Νεπάλ, του χειρότερου που έχει πλήξει τη χώρα τα τελευταία 80 χρόνια. Τουλάχιστον 3.218 είναι οι νεκροί και 6.538 οι τραυματίες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των Αρχών, ενώ οι ομάδες έρευνας και διάσωσης δυσκολεύονται να φθάσουν στις απομακρυσμένες περιοχές της φτωχής ορεινής χώρας των 28 εκατομμυρίων κατοίκων. Αποκλεισμένη σε ένα ορεινό χωριό του Νεπάλ,

κοντά στο επίκεντρο του σεισμού είναι και μία Ελληνίδα από την Κρήτη, που είναι, ευτυχώς, καλά στην υγεία της.

Επαναλαμβάνονται άμεσα με τηλεδιάσκεψη σήμερα, και νέα συνεδρίαση την Τετάρτη, οι εργασίες του Brussels Group, με επίκεντρο τις ελληνικές προτάσεις. Οι επόμενες δύο εβδομάδες θεωρούνται ιδιαιτέρως κρίσιμες, καθώς μέσα στο διάστημα αυτό θα πρέπει να έχουν γεφυρωθεί οι διαφορές, ώστε το Eurogroup της 11ης Μαΐου να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα.

Η τηλεφωνική επικοινωνία, αργά το βράδυ της Κυριακής, του Έλληνα πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ, σε συνδυασμό με τα όσα διαμείφθηκαν στη Λετονία την Παρασκευή, κυριαρχεί σήμερα στα γερμανικά ΜΜΕ. Τα περισσότερα «μεταφράζουν» την εξέλιξη αυτή ως προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να παρακάμψει τον Γιάνη Βαρουφάκη, προκειμένου να βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

«Ο κ. Βαρουφάκης έχει τη θερμή υποστήριξή μας» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Βίτσας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη ότι οι Θεσμοί εμμένουν στις περικοπές μισθών και συντάξεων, στα εργασιακά και τις αποκρατικοποιήσεις. Ταυτόχρονα ο κ. Βίτσας κατηγόρησε τα περισσότερα κόμματα της Αντιπολίτευσης για υιοθέτηση των απόψεων των δανειστών.

Για ερασιτεχνισμούς και αυταρέσκεια του Γιάνη Βαρουφάκη έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε χαρακτηριστικά : Όταν ο Έλληνας υπουργός περιφρονεί την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, τί θέλατε να του πουν στο Eurogroup, «καλά τα λες;».

Για το θέμα των ταμειακών διαθεσίμων συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. «Χρειαζόμαστε περισσότερες διευκρινίσεις. Ωστόσο άνοιξε ένας καλός δίαυλος επικοινωνίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι να αποστείλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ και των ΚΕΠ, την αίτηση συμμετοχής τους στο πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα πρωτεία στην ατμοσφαιρική ρύπανση ανάμεσα στις πόλεις της Γερμανίας κατέχει η Στουτγάρδη. Δεύτερο σε αιωρούμενα μικροσωματίδια αλλά και σε διοξείδιο του άνθρακα έρχεται το Μόναχο, και ακολουθούν το Κίελο και το Φράιμπουργκ.

ΚΑΙΡΟΣ: Λιακάδα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα, θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα