Βαρουφάκης : «Χρεοκοπία ούτε μία στο εκατομμύριο»!

08:42 3/3/2015 - Πηγή: Bam

Καμία περίπτωση χρεοκοπίας ή εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν υπάρχει διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λίγες ώρες μετά τις προειδοποιήσεις Σόϊμπλε ότι η Ελλάδα θα αφεθεί να πτωχεύσει αν φανεί ασυνεπής στην πληρωμή των υποχρεώσεών της. «Ο Μάρτιος είναι λυμένος. Αναζητούμε πόρους για όλο το τετράμηνο» δήλωσε ο υπουργός στην τηλεόραση του STAR.

Στο

πλαίσιο εξεύρεσης πόρων για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων δόσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τον Μάρτιο, η Αθήνα εντείνει τις προσπάθειές της. Ήδη, με υπουργική απόφαση μεταφέρθηκαν 200 εκατομμύρια ευρώ από τον Οργανισμό Αγροτικών Αποζημιώσεων σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Να κλείσουν το ζήτημα τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα που άνοιξαν, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, επιχειρούν τώρα κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Τόσο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, όσο και ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, απέκλεισαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου και νέου Μνημονίου.

Τρία βασικά μέτρα για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που φέρνει άμεσα στη Βουλή η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στα φτωχά νοικοκυριά, επιδότηση ενοικίου έως 270 ευρώ το μήνα σε 30.000 οικογένειες και επίδομα σίτισης με κουπόνια για 300.000 άτομα.

Απέσυρε η Τουρκία την προκλητική αναγγελία πραγματοποίησης στρατιωτικών ασκήσεων, με πραγματικά πυρά, στο βόρειο Αιγαίο, μετά την έντονη ελληνική αντίδραση. «Βιασύνη» καταλόγισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επικοινώνησε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να ενημερωθεί, "παρακάμπτοντας" τον πρωθυπουργό.

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή για υποθέσεις τρομοκρατίας αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, ο προφυλακισμένος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», Γεράσιμος Τσάκαλος, η μητέρα του και η σύντροφός του. Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν μαζί με την Αγγελική Σπυροπούλου, συνδετικού κρίκου των «Πυρήνων» με τον Χριστόδουλο Ξηρό.

ΚΑΙΡΟΣ: Λιακάδα στην Αττική, με τη θερμοκρασία στην Αθήνα να φτάνει στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα