Τροχαίο δυστύχημα στο "Ελ. Βενιζέλος"!

20:24 21/4/2014 - Πηγή: Bam

Την τελευταία της πνοή στην πίστα (!) του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών άφησε μία 52χρονη υπάλληλος ιδιωτικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών του αερολιμένα. Την άτυχη γυναίκα παρέσυρε λεωφορείο μεταφοράς επιβατών, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Την προανάκριση έχουν αναλάβει η Τροχαία Αεροδρομίου και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα

με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η 52χρονη εκινείτο στο λεγόμενο «ειδικό διάδρομο» εντός της πίστας, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο υπηρεσιακό όχημα, λίγες δεκάδες μέτρα από τον Τερματικό Σταθμό.

Το όχημα είχε μόλις παραλάβει τους επιβάτες της πτήσης «Μύκονος-Αθήνα» και κατευθυνόταν στο Κτίριο του Τερματικού Σταθμού, προκειμένου να αποβιβάσει τους επιβάτες, αυτοί να παραλάβουν τις αποσκευές τους και να εγκαταλείψουν τον εσωτερικό χώρο του αεροδρομίου.

Όμως, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, το όχημα χτύπησε την άτυχη υπάλληλο, με αποτέλεσμα εκείνη να πέσει τραυματισμένη στο οδόστρωμα.

Φαίνεται πως από τη στιγμή του ατυχήματος μέχρι να έλθει ασθενοφόρο πέρασε αρκετή ώρα –περίπου 15 λεπτά!

Σε ένα τέτοιο περιστατικό που παίζουν ρόλο ακόμη και τα δευτερόλεπτα, το ένα τέταρτο της ώρας είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Σε οποιοδήποτε σοβαρό τραυματισμό τα πρώτα λεπτά μέχρι την παροχή βοήθειας μπορεί να αποβούν κρίσιμα.

Πόσω μάλλον, όταν συμβαίνει τέτοιο ατύχημα σε Διεθνές Αεροδρόμιο και μάλιστα στην πίστα.

Αν οι πρώτες βοήθειες καθυστερήσουν 10’-15’ σε έναν τέτοιο χώρο όπου μετακινούνται χιλιάδες επιβάτες, καθημερινά, τότε πολύ απλά : «Τhere is a problem…».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα