Γκριν: «Τώρα θα παίζω και για τη Θύρα 7»

19:38 8/2/2017 - Πηγή: Bam
Πρωταγωνίστησε στο ματς του Καζάν, και τώρα, μετά την… αγγαρεία του με τη Δόξα, θα στραφεί στο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, την Παρασκευή στο ΣΕΦ.Ο O λόγος για τον Ερικ Γκριν, ο οποίος μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ» για τη νίκη επί της Ούνιξ. Εμείς, βέβαια, αρχικά προτιμήσαμε να του εκμαιεύσουμε όσα έζησε στο μνημόσυνο της Θύρας 7 και τις εντυπώσεις του.

«Το κλίμα ήταν άκρως συγκινησιακό. Ολο το… σκηνικό που είχε διαδραματιστεί τότε ήταν τόσο ατυχές» ήταν οι πρώτες του κουβέντες ακούγοντας την ερώτησή μας, με το πρόσωπό του να
είναι στενάχωρο και να συνεχίζει: «Τουλάχιστον στο παιχνίδι με τη Δόξα ήταν μια ευκαιρία κάπως για να αγωνιστούμε και γι’ αυτούς και άτυπα να τους χαρίσουμε τη νίκη».

Μάλιστα, ο Αμερικανός γκαρντ μάς είπε για τους ΓΑΥΡΟΥΣ και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Καραϊσκάκη το Σάββατο: «Ηταν πάρα πολύ εντυπωσιακό αυτό που συνέβη και το ότι ήρθαν οι φίλοι του Ολυμπιακού και υποστήριξαν το μνημόσυνο των θυμάτων της Θύρας 7. Ηταν απίστευτο αυτό. Ενιωσα πληθώρα συναισθημάτων και πλέον έχω μεγάλο σεβασμό στην κοινωνία του Ολυμπιακού για το πόσο πολύ είναι πλέον δεμένοι με όλη αυτή την τραγωδία».

Επόμενη ερώτησή μας ήταν η αναμενόμενη: αν ήξερε από πριν την ιστορία των θυμάτων της Θύρας 7. «Αλήθεια, δεν ήξερα όλη αυτή την ιστορία. Το έμαθα μερικές ημέρες νωρίτερα που μου την είπαν. Ηταν κάτι πολύ λυπηρό και σίγουρα δύσκολο να το ακούς. Σπαρακτικό, ειδικά για τις οικογένειες που χάσανε τους ανθρώπους τους. Για μας, λοιπόν, ήταν μια τεράστια ευκαιρία να βρεθούμε δίπλα τους και να τους δείξουμε τη στήριξή μας και την αγάπη μας, και πλέον θα παίζω και γι’ αυτούς».

Αφού αφήσαμε στην άκρη πράγματα που δεν έχουν σχέση με το μπάσκετ, ασχοληθήκαμε με εκείνα της ομάδας του. Ο Γκριν μεγαλούργησε απέναντι στο συγκρότημα του Πασούτιν, όμως ο ίδιος είδε διαφορετικά την αναμέτρηση. «Ηταν μια μεγάλη, ομαδική νίκη, γιατί όλοι μαζί κερδίζουμε, αφού ο καθένας μας βγήκε μπροστά παρά τις απουσίες, που ήταν σημαντικές, και θεωρώ ότι ήταν η βραδιά του Ολυμπιακού» είπε ο γκαρντ του Θρύλου και συνέχισε: «Το θέμα, όπως πάντα, είναι να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, να συνεχίσουμε να κερδίζουμε, για να ασφαλίσουμε την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας. Αν και έχουμε στόχο την κορυφή, όπως όλοι εξάλλου που αγωνίζονται σε αυτό το επίπεδο».

Για να κλείσει σχετικά με τη Ζαλγκίρις: «Είναι μια ομάδα σκληρή σίγουρα και ένα δύσκολο ματς. Πρέπει, όμως, να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και πάλι. Τη γνωρίζουμε ως ομάδα τη Ζαλγκίρις, είναι μια καλή ομάδα και είμαστε έτοιμοι. Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, γιατί σκέψου ότι θα έχουμε σίγουρα τα παιδιά που έλειπαν από το Καζάν, ή έστω τους περισσότερους. Οπότε, θα προσπαθήσω να παίξω καλά και να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου».
Keywords
Τυχαία Θέματα