Την προσοχή στο "δάσος"

13:42 10/3/2014 - Πηγή: Bam

Και όμως, ο Ολυμπιακός χάνει. Η ήττα του από τον ΠΑΟΚ ήταν μάλιστα η δεύτερη συνεχόμενη στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά την ήττα που γνώρισε την προηγούμενη βδομάδα στο Καραϊσκάκη από τον Παναθηναϊκό. Με τα αποτελέσματα αυτά οι ερυθρόλευκοι έχασαν την ευκαιρία να κατακτήσουν αήττητοι το πρωτάθλημα, ενώ σταμάτησε και το νικηφόρο σερί που διατηρούσαν μακριά από την έδρα τους από τις 22 Ιανουαρίου 2012 (ήττα με 1-0 στην Ξάνθη).

Μέσα από τα δύο

αυτά αρνητικά αποτελέσματα, οι Πειραιώτες πρέπει αν μη τι άλλο να προβληματιστούν. Γιατί μπορεί ουσιαστικά οι μόνες επιπτώσεις να είναι η μη επίτευξη ρεκόρ, η διακοπή του εκτός έδρας αήττητου και το γόητρο, αλλά σε λιγότερο από 10 μέρες ακολουθεί ο επαναληπτικός με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Καλούνται δηλαδή να δώσουν την δέουσα σημασία στο «δάσος», και να αφήσουν πίσω τους τα «δέντρα».

Αυτά που διακυβεύονται στην Αγγλία είναι κατά πολύ σημαντικότερα από τα εγχώρια ρεκόρ. Πέρα από το πρεστίζ που θα δώσει στο σύλλογο μια πιθανή πρόκριση επί των κόκκινων διαβόλων, ο Ολυμπιακός θα ανήκει στα 8 κορυφαία clubs της Ευρώπης για αυτήν τη χρονιά, ενώ πολύ σημαντικά θα είναι και τα οικονομικά οφέλη που θα έχει.

Για να γίνουν όμως αυτά καλούνται πρώτα όλοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να δουν τι πραγματικά έφταιξε στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Στο Ολντ Τράφορντ ο Ολυμπιακός μπορεί να πληρώσει πολύ ακριβά το παραμικρό λάθος. Πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και στα 90 λεπτά, χωρίς να επαναπαυθεί στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Από ένα παιχνίδι, ειδικά από ένα χαμένο, εξάγονται πολύτιμα συμπεράσματα. Έτσι, ειδικά το ματς της Τούμπας μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τον Ολυμπιακό, αρκεί να εντοπιστούν τα λάθη που έγιναν από πλευράς ποδοσφαιριστών και να μην σταθούν στα διαιτητικά. Η ομάδα διαθέτει έναν έμπειρο και αποδεδειγμένα ικανό προπονητή ο οποίος είναι σε θέση να εντοπίσει τον «ύφαλο» και να δώσει έμφαση στο αγωνιστικό σκέλος δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες για να αποφευχθούν τα ίδια σφάλματα. Επιπλέον οι παίκτες έχουν και οι ίδιοι το ταλέντο και αρκετή εμπειρία για να διαχειριστούν μια δύσκολη κατάσταση, λίγες μέρες πριν από το ματς της χρονιάς.

Στα θετικά της ήττας, ανήκει και το ομαδικό πνεύμα και η συσπείρωση των παικτών ειδικά μετά το συμβάν του Ολαϊτάν και τη νοσηλεία του. Ο πανηγυρισμός με τη φανέλα του Νιγηριανού επιθετικού και η αφιέρωση του γκολ σε αυτόν, ήταν «προμελετημένα». Αυτό αποδεικνύει το οικογενειακό κλίμα στις τάξεις του Ολυμπιακού που όλοι ελπίζουν να φανεί περίτρανα και στην Αγγλία. Να πανηγυρίσουν όλοι μαζί μια πρόκριση, σαν μια δεμένη οικογένεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα