«Θα είναι ξεφτίλα να φέρουμε ξένο διαιτητή για το ντέρμπι»

07:21 16/11/2015 - Πηγή: Bam

Πισωγύρισμα θα αποτελέσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο το να χρησιμοποιηθεί ξένος ρέφερι στο ντέρμπι, σύμφωνα με τον καθηγητή διαιτησίας, Ν. Λαγογιάννη. «Είμαστε η Ουγκάντα της Ευρώπης», σχολίασε.

Με πολύ σκληρά λόγια μίλησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Νίκος Λαγογιάννης, αναφερόμενος.

Ο πρώην διαιτητής και καθηγητής διαιτησίας, μίλησε στη «Live Sport» και μας χαρακτήρισε Ουγκάντα της Ευρώπης, ενώ σχολίασε ότι το να «σφυρίξει» ξένος ρέφερι το Σάββατο (21/11, 19:30) στο ντέρμπι, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Διαβάστε απόσπασμα των όσων δήλωσε

«Η κατάσταση

είναι μόνο για γέλια. Με τις κινήσεις που γίνονται, κατατάσσουμε τη χώρα μας διαιτητικά στις χώρες της Αφρικής. Είμαστε οι Ουγκαντέζοι της… Ευρώπης στη διαιτησία», σχολίασε αρχικά και πρόσθεσε, μιλώντας αυτήν τη φορά για τον υπεύθυνο επιμόρφωσης των ρέφερι:

«Είναι δυνατόν σε μια εποχή που ο μέσος Έλληνας δεν έχει να φάει, ο κ. Ντάλας να παίρνει τόσα λεφτά από την ΕΠΟ και να μην έρχεται ούτε στα σεμινάρια; Αυτό και μόνο είναι σκέτη πρόκληση. Είναι δυνατόν επίσης να μας λένε ότι ο συγκεκριμένος κύριος παρακολουθεί την πρόοδο των διαιτητών μας από την τηλεόραση του σπιτιού του. Με δική μας ευθύνη διαιτητικά είμαστε στο ίδιο επίπεδο με την Ουγκάντα και πρέπει να το παραδεχθούμε».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις απολαβές του Σκωτσέζου και στο γεγονός ότι υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες: «Μαθαίνω ότι οι διαιτητές είναι απλήρωτοι, ενώ λογικά ο Ντάλας θα είναι πληρωμένος. Για ποιο πράγμα πληρώνεται ο κύριος Ντάλας; Μήπως με αυτήν την υπόθεση πρέπει να ασχοληθεί η δικαιοσύνη; Δεν αποτελεί πρόκληση ότι ένα πρόσωπο παίρνει πάνω από 100.000 ευρώ τον χρόνο, χωρίς να παρέχει υπηρεσίες. Προσωπικά αμφιβάλω αν ο κ. Ντάλας ξέρει καλά τους διαιτητές της πρώτης κατηγορίας».

Ερωτηθείς για το αν αποτελεί λύση το να έρθει ξένος διαιτητής για το ντέρμπι απάντησε: «Η τελευταία φορά που σφύριξαν ξένοι διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν το 1967. Λέτε να μας γυρίσω 48 χρόνια πίσω Θα είναι ανατροπή, κατάντια και ξεφτίλα μαζί. Όχι μόνο για την ελληνική διαιτησία, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή η λύση υποτιμά τη χώρα μας. Εμείς οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, είχαμε ζήσει απίστευτα γραφικές καταστάσεις. Θυμάμαι πως έναν Έλληνα που ήταν μελαχρινός τον βάπτισαν Αιγύπτιο και τον έστελναν στην επαρχία για να μην γκρινιάζουν οι ομάδες, ενώ είχαν φέρει Βούλγαρους διαιτητές που σφύριζαν σε αγώνες από την Α’ Εθνική μέχρι το Α’ τοπικό».

πηγή : http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/tha-einai-kseftila-na-feroume-kseno-diaititi-gia-to-dermpi/3122046

Keywords
Τυχαία Θέματα