Συνεχίζεται το μεταγραφικό ντεμαράζ

08:52 25/7/2013 - Πηγή: Bam

Το μεταγραφικό ντεμαράζ του Ολυμπιακού θα έχει και συνέχεια. Μετά τον Σαβιόλα, σειρά παίρνουν οι σίγουροι Μεντζανί και Ρομπέρτο. Προσπάθειες για Μολό και Κάμπελ. Προχωρά και του Τόρες.

Το «μπαμ» με τον Χαβιέρ Σαβιόλα θα έχει και οστικό κύμα, αφού ο Ολυμπιακός μετά από μία περίοδο μεταγραφικής ηρεμίας δείχνει να… σαρώνει και να καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τα κενά που είχε στο ρόστερ του.

Η επισημοποίηση της

απόκτησης του Χαβιέρ Σαβιόλα θα έχει και συνέχεια. Από χθες βράδυ βρίσκεται στην Αθήνα ο Καρλ Μεντζανί, ο οποίος έχει ήδη συμφωνήσει. Σήμερα ο 27χρονος Αλγερινός στόπερ (με γαλλικό διαβατήριο) θα περάσει από ιατρικά τεστ, θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο και το απόγευμα θα αναχωρήσει για τη Γερμανία μαζί με τον Σαβιόλα για να ενσωματωθεί στην αποστολή για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

Μέσα στη μέρα συνεχίζονται οι αφίξεις, καθώς αναμένεται στην Αθήνα ο Ρομπέρτο Γκάγκο Χιμένεθ. Ο 27χρονος Ισπανός γκολκίπερ αποκτήθηκε χθες από την Ατλέτικο Μαδρίτης και θα δοθεί δανεικός για ένα χρόνο στον Ολυμπιακό. Η μετακίνηση αυτή σημαίνει πως πιθανότατα οδεύει στην έξοδο ένας τερματοφύλακας των Πειραιωτών και αυτός δεν θα είναι σίγουρα ο Μπάλαζ Μέγιερι.

Και ο Ολυμπιακός δεν σταματά εδώ. Οι νταμπλούχοι προσπαθούν να κάνουν δικό τους τον Κοσταρικανό εξτρέμ Τζόελ Κάμπελ, που ανήκει στην Άρσεναλ και έβγαλε μάτια φέτος ως δανεικός στην Μπέτις, ενώ δίνουν μάχη και για τον Γιοάν Μολό. Η Νανσί αποδεικνύεται σκληρή στις διαπραγματεύσεις, αλλά η διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν είναι πολύ μεγάλη (περί το 1 εκατ. ευρώ) και με αμοιβαίες υποχωρήσεις μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή και για τον Γάλλο εξτρέμ.

Όσον αφορά στον Μιγκέλ Τόρες, ο Ολυμπιακός είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Χετάφε για να αποκτήσει τον Ισπανό που είναι «πασπαρτού» στην άμυνα και αποτελεί επιλογή του Μίτσελ ο οποίος τον γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στη Μαδρίτη.

Επόμενο μέλημα της διοίκησης της ΠΑΕ είναι ένας μεσοαμυντικός που θα προορίζεται για το βασικό σχήμα και η περίπτωση του Έγιονγκ Ενό φαίνεται πως είναι αρκετά προχωρημένη. «Παράθυρο» υπάρχει πάντα και για έναν επιτελικό μέσο, με τον Μόργκαν Αμαλφιτανό να υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει στο προσκήνιο αλλά μόνο εφόσον η Μαρσέιγ αποφασίσει να ρίξει αρκετά τις απαιτήσεις της από τα ποσά που ζητούσε αρχικά και αποθάρρυναν τους Πειραιώτες.

Και οι αποχωρήσεις…

Πέρα από τις μεταγραφές θα υπάρξουν και αποχωρήσεις. Δεν γίνεται διαφορετικά, αφού το ρόστερ της ομάδας είναι ήδη υπεράριθμο. Η μεταγραφή του Τζαμέλ Αμπντούν στη Νότιγχαμ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στη μέρα, με τον Ολυμπιακό να εισπράττει περί τα 2,4 εκατ. ευρώ για τον Αλγερινό εξτρέμ, που χθες πέρασε από ιατρικά τεστ στην Αγγλία. Στασιμότητα υπάρχει στην υπόθεση Τζεμπούρ, αφού δεν έχει φέρει ικανοποιητική πρόταση και απέχει από τις υποχρεώσεις της ομάδας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει τις δύο πλευρές σ τα δικαστήρια.

Στην έξοδο είναι επίσης οι Ανδρέας Τάτος (Ατρόμητος και Άρης τον θέλουν) και Λεάντρο Γκρέκο (υπάρχει ενδιαφέρον από Ιταλία), που αποκλείστηκαν από την αποστολή για το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας στη Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα