Συμπλοκές αγροτών και ΜΑΤ στο Χαϊδάρι!

13:27 12/2/2016 - Πηγή: Bam
Ένταση στη 1 μ.μ. στο Χαϊδάρι όταν δεν επετράπη σε αγρότες από την Πελοπόννησο να περάσουν με τα αγροτικά τους οχήματα, αλλά μόνο με λεωφορεία. Εκρηκτική ατμόσφαιρα επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν που σημειώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν συνεπλάκησαν τα ΜΑΤ με αγρότες από την Κρήτη
που είχαν πάει για να διαμαρτυρηθούν εν όψει του πανελλαδικού, παναγροτικού συλαλλητηρίου στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Αγρότες από 68 μπλόκα ανά την Ελλάδα αναμένεται να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο του Συντάγματος. Συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, καθώς και επιστημονικοί φορείς, εκπρόσωποι των οποίων θα κάνουν προσυγκέντρωση στις 2 μ.μ., έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην Κλαυθμώνος.

Εν τω μεταξύ επετράπη – έπειτα από διαβουλεύσεις των αγροτών με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η είσοδος περίπου 20 τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των παναγροτικών κινητοποιήσεων που γίνονται για το ασφαλιστικό. Τα τρακτέρ αναμένεται να παρελάσουν στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ 16.00 - 18.00, με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και θα αποχωρήσουν.

Σε εφαρμογή έχει τεθεί σχέδιο της ΕΛΑΣ με τρεις ζώνες ελέγχου, περιφερειακά και εντός της πρωτεύουσας, ώστε να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα. Η 1η ζώνη ελέγχου, είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας. Η 2η ζώνη ελέγχου της Αστυνομίας είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική, λιμάνι Πειραιά). Η 3η και τελευταία είναι στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα από την Πλατεία Βάθη, όπου βρίσκεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μέχρι το Σύνταγμα όπου υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση τελικά θα καταφέρει να προστατεύσει τις κύριες συντάξεις εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Μείωση συντάξεων προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% έως το 2018 διαμηνύει ο Πόουλ Τόμσεν, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Εντοπίστηκε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η σορός και του τρίτου μέλους του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης στις ακτές της νήσου Κινάρου. Πρόκειται για τον υποπλοίαρχο Αναστάσιο Τουλίτση, κυβερνήτη. Οι έρευνες συνεχίζονται για τα αίτια της τραγωδίας. Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στις ένοπλές δυνάμεις.

Με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο συναντάται το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Με 154 «ναι» ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες, εν μέσω πυρών σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Η τροπολογία έλαβε τις θετικές ψήφους της συγκυβέρνησης και του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου. «Παρών» δήλωσαν 14 βουλευτές από την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, όπως και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης. Απόντες ήταν 30 βουλευτές.

Τους πρώτους τρεις θανάτους από τον ιό Ζίκα ανακοίνωσε η Βενεζουέλα. Ο πρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαδούρο δήλωσε ότι συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 319 κρούσματα και 68 ασθενείς έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις στην Αττική. Από το απόγευμα όμως θα πυκνώσουν και θα βρέξει. Μέχρι 17 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα.


Keywords
Τυχαία Θέματα