Στο Eurogroup χωρίς ελπίδα για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ ο Τσακαλώτος

10:28 9/9/2016 - Πηγή: Bam
Η κυβέρνηση έχει ήδη προτείνει νέο «ορόσημο» στους δανειστές.




Συνεδριάζει σήμερα το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, όπου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παρουσιάσει το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, ενώ δεν πρόκειται να εκταμιευτεί η υποδόση.

Ο κ. Τσακαλώτος θα παρουσιάσει την πρόοδο που έχει γίνει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου, με αιχμή την πορεία υλοποίησης
των προαπαιτουμένων για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η πορεία υλοποίησης των προαπαιτουμένων δεν βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, προκαλώντας τη «γκρίνια» των εταίρων.

Η κυβέρνηση έχει ήδη προτείνει νέο «ορόσημο» στους δανειστές για τα εκκρεμή προαπαιτούμενα διαβεβαιώνοντας ότι αυτά θα έχουν διευθετηθεί μέχρι την επόμενη συνεδρίαση των τεχνοκρατών της ευρωζώνης (EuroWorkingGroup) στις 29 Σεπτεμβρίου ή, το αργότερο, μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 10 Οκτωβρίου.

Από την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου πάντως ξεκινά ο έλεγχος από τους θεσμούς ο οποίος θα είναι ασφυκτικός μετά την αλλαγή του «μοντέλου» στο οποίο προχώρησαν οι δανειστές προκειμένου να μειωθεί το διάστημα αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

πηγή: http://www.sport-fm.gr/article/sto-Eurogroup-xwris-elpida-gia-ti-dosi-twn-2-8-dis-eurw-o-tsakalwtos/3199710
Keywords
Τυχαία Θέματα