«Σόου» από Ερνάνι και Πουλίδο!

23:14 3/4/2016 - Πηγή: Bam
Ο Ολυμπιακός είχε εύκολο βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης» νικώντας4-0 τον Πανθρακικό, με πρωταγωνιστές τον Πορτογάλο και τον Μεξικανό
Το παιχνίδι ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, αλλά ιδιαίτερα οι Ερνάνι και Πουλίδο εμφανίστηκαν… ορεξάτοι! Ο πρωταθλητής, Ολυμπιακός, νίκησε εύκολα 4-0 τον υποβιβασμένο, Πανθρακικό, στο άδειο (λόγω τιμωρίας) «Γ. Καραϊσκάης», για την 28η αγωνιστική της Super League.

Οι
Πειραιώτες «καθάρισαν» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκαν 3-0, με τέρματα των Πουλίδο (26′), Πάρντο (40′) και Ερνάνι (43′), ενώ ο τελευταίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις του ματς (93′). Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν πολλές ευκαιρίες και δοκάρι (63′) με τον Κασάμι για να φτάσουν σε ακόμη πιο μεγάλη το σκορ, αλλά ο εξαιρετικός τερματοφύλακας των Θρακιωτών, Αθανασιάδης, περιόρισε τον διασυρμό, με εντυπωσιακές επεμβάσεις.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του ματς από την αρχή και απείλησε στο 8′, ύστερα από γύρισμα του Τσιμίκα από αριστερά και σουτ στην κίνηση από τον Ερνάνι, που πέρασε άουτ. Στο 25′ ο Καμπιάσο έβγαλε όμορφη μπαλιά στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, αλλά το βιαστικό τελείωμα του Πάρντο κατέληξε άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» άνιξαν το σκορ ένα λεπτό αργότερα (26′), όταν ο Ερνάνι έκανε ταχύτατη κούρσα από αριστερά και έβγαλε «καλοζυγισμένη» σέντρα, για να ακολουθήσει κεφαλιά του Πουλίδο και το 1-0.

Τα πόδια των γηπεδούχων λύθηκαν και στο 37′, σε αντεπίθεση που ξεκίνησε από μεταβίβαση του Καπίνο με τα χέρια, ο Πάρντο έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα βγάζοντας τετ α τετ τον Ερνάνι, αλλά ο Πορτογάλος πλάσαρε άουτ. Το 2-0 ήρθε στο 40′, όταν ο Τσιμίκας ξεκίνησε ωραία προσπάθεια από αριστερά και πάτησε περιοχή, πάσαρε κάθετα στον Πουλίδο και ο σκόρερ του πρώτου τέρματος έγινε δημιουργός, δίνοντας… έτοιμο γκολ στον Πάρντο, ο οποίος την έσπρωξε στα δίχτυα.

Το σκορ ημιχρόνου (3-0) διαμορφώθηκε τρία λεπτά αργότερα (43′) με «κεραυνό» του Ερνάνι, ύστερα από σέντρα του Πάρντο εκ δεξιών και κεφαλιά-πάσα του Πουλίδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 49′, ο Πάρντο είχε ένα καλό σουτ στην αριστερή γωνία του Αθανασιάδη, που πέρασε κόρνερ, ύστερα από επέμβαση του τελευταίου. Στο 52′ ο Ερνάνι έχασε μοναδική ευκαιρία για το 4-0, με κοντινή κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Τσιμίκα, που πέρασε άουτ. Ακολούθησαν τρεις αποκρούσεις του Αθανασιάδη, οι δυο πρώτες μάλιστα εντυπωσιακές! Στο 62′ σε σουτ του Ερνάνι με φάλτσο (από το ύψος της μεγάλης περιοχής) στο δεξί «παραθυράκι», στο 63′ σε σουτ του Κασάμι σχεδόν από το ύψος του πέναλτι, που μετά την παρέμβαση του νεαρού γκολκίπερ προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι, και στο 67′ σε σουτ του Ομάρ.

Στο 72′ ο Ερνάνι έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά και ο αμαρκάριστος Πάρντο έστειλε την μπάλα άουτ, με κοντινή κεφαλιά. Οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί στο 74′ όταν ο Ντιγκινί έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Μουδούρογλου έπιασε κοντινή κεφαλιά και ο Καπίνο οριζοντιώθηκε, κάνοντας μια πολύ δύσκολη απόκρουση στην αριστερή γωνία του. Μάλιστα, στο 83′ ο 21χρονος γκολκίπερ αντικαταστάθηκε και τη θέση του πήρε ο συνομήλικός του, Χουτεσιώτης, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στη Super League.

Στο 90′ ο Αθανασιάδης έκανε ακόμη μια πανέμορφη απόκρουση στη δεξιά γωνία του, στερώντας τη δυνατότητα από τον Σεμπά να σκοράρει, με το αριστερό σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Το τελικό αποτέλεσμα (4-0) διαμόρφωσε ο Ερνάνι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με πλασέ σε τετ α τετ, ύστερα από πανέμορφη κάθετη του Σεμπά.

ΣΚΟΡΕΡ: 26′ Πουλίδο, 40′ Πάρντο, 43′, 93′ Ερνάνι

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο (83′ Χουτεσιώτης), Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μποτία, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Καμπιάσο (32′ Κασάμι), Πάρντο, Ντομίνγκες (68′ Σεμπά), Ερνάνι, Πουλίδο.

Πανθρακικός (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου (Ζδράβος-Ρίζος), Μελισσης, Ηλιάδης (70′ Μουδούρογλου), Ντιγκινί, Γαβριηλίδης, Μπουγαΐδης, Μπαϊκαρά, Τσιάρας, Ποτουρίδης, Ιγκόρ (87′ Ψάλτης).
Keywords
Τυχαία Θέματα