Σφαγή σε Νοσοκομείο Παίδων!

12:51 24/4/2014 - Πηγή: Bam

Τυφλή βία στο Αφγανιστάν! Ένοπλος άνοιξε, το πρωί της Πέμπτης, πυρ στην κεντρική πύλη νοσοκομείου Παίδων, σκοτώνοντας τρεις Αμερικανούς υπηκόους. Ο δράστης φορούσε στολή αστυνομικού…

Δεν λέει να κλείσει ο κύκλος της βίας στην Καμπούλ. Στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν σημειώθηκε την Πέμπτη νέο αιματοκύλισμα, αυτήν τη φορά στην είσοδο ιδρύματος που νοσηλεύονται παιδιά.

Όπως είπε ο αρχηγός της αφγανικής Αστυνομίας, στο NBC, τουλάχιστον τρεις Αμερικανοί υπήκοοι σκοτώθηκαν, όταν ένοπλος με στολή αστυνομικού πυροβόλησε

εναντίον τους.

Ο συνταγματάρχης Χαλίφ Αλίζα συμπλήρωσε ότι το ένα από τα θύματα ήταν γιατρός, ενώ μία γυναίκα, επίσης Αμερικανίδα, βρίσκεται κρίσιμη κατάσταση.

Αργότερα ο δράστης τραυματίστηκε, καθώς προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Το νοσοκομείο Παίδων λειτουργεί στις δυτικές συνοικίες της Καμπούλ, με χάρις στις προσπάθειες ανθρωπιστικής οργάνωσης CURE, με έδρα την Πενσιλβάνια και φροντίζει παιδιά χωρίς οικογένειες.

Η οργάνωση CURE αντιμετωπίζει περίπου 37.000 παρόμοια περιστατικά ανηλίκων, ετησίως, στο Ίδρυμα Παίδων της Καμπούλ.

Το συμβάν της Πέμπτης ήταν το τελευταία σε μία σειρά από επιθέσεις που στοχεύουν αλλοδαπούς.

Αρχές του μήνα, ένας Αφγανόςαστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν φωτογράφο του Associated Press και τραυμάτισαν έναν ανταποκριτή του ίδιου ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Τον Μάρτιο, ένοπλοι Ταλιμπάν εισέβαλαν σε ένα αυστηρά φρουρούμενο πολυτελές ξενοδοχείο όπου συχνάζουν ξένοι υπήκοοι στην Καμπούλ, σκοτώνοντας εννέα άτομα, ανάμεσά τους έναν Αφγανό δημοσιογράφο.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα