Σχεδίαζαν να ανατινάξουν Mall!

15:29 14/1/2016 - Πηγή: Bam
Πυρήνες του ISIS λίγο πριν «χτυπήσουν» εξάρθρωσαν οι πολιτειακές αρχές του Τέξας στις ΗΠΑ. Οι επίδοξοι τρομοκράτες εντοπίστηκαν έπειτα από αγορές εκρηκτικών υλικών μέσω του e-Bay.

Την ημέρα που η Τζακάρτα της Ινδονησίας συγκλονίζεται από τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 7 νεκρούς, φαίνεται ότι παρακλάδια του Ισλαμικού Κράτους «ξεφυτρώνουν» στις ΗΠΑ.

Οπαδοί των τζιχαντιστών
-μετανάστες από το Ιράκ στις ΗΠΑ- που παρακολουθούνταν, όμως, στενά τα τελευταία δύο χρόνια από τους ομοσπονδιακούς πράκτορες, πιάστηκαν στα «πράσα».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της “Daily Mail”, σχεδίαζαν να επιτεθούν σε δύο εμπορικά κέντρα (Mall) του Χιούστον, αλλά πριν προλάβουν να το πράξουν, βρέθηκαν να έχουν περασμένες στα χέρια τους χειροπέδες και αλυσίδες στα πόδια τους.

Η κίνησή τους που εκ των υστέρων αποδείχθηκε μοιραία ήταν να αναζητήσουν τις εκρηκτικές ύλες, που τους χρειάζονταν για να κατασκευάσουν βόμβες, στο e-Bay.

Ο 24χρονος Ομάρ Φαράχ Σαΐντ Αλ Χαρντάν, 24 ετών, κατηγορείται ότι παρείχε υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος, για παροχή ψευδών πληροφοριών σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, προμήθεια όπλων και εκπαίδευση με σκοπό τη διάπραξη εγκλημάτων.

Στην ίδια υπόθεση φέρεται αναμεμειγμένος και ο Παλαιστίνιος, Αλ Γιαάμπ, επίσης πρόσφυγας, που κατηγορείται ότι θα τοποθετούσε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε χώρους των δύο Mall.

Ο Αλ Χαρντάν, ο οποίος έφθασε στο Χιούστον από το Ιράκ το 2009, αρνείται προς το παρόν όλες τις κατηγορίες.

Ωστόσο, ο επαρχιακός δικαστής Λιν Χιουζ –ακούγοντας και την κατάθεση του ειδικού πράκτορα εσωτερικής ασφάλειας Χέρμαν Γουίτλιφ, διέταξε την προφυλάκιση του 24χρονου.

Ο Χιουζ δέχθηκε ότι ο Αλ Χαρντάν επιδίωκε να ανατινάξει τα δύο εμπορικά κέντρα του Χιούστον και ότι γι’ αυτό το σκοπό προσπάθησε να μάθει πώς μπορεί να φτιάξει ηλεκτρονικούς πομπούς για να πυροδοτήσει τις βόμβες.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, τόσο ο Αλ Χαρντάν όσο και ο Αλ Γιαάμπ έκαναν χρήση των social media για να επικοινωνήσουν με ομάδες του ISIS, ήδη από το 2013.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται από την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία, είχαν εκφράσει την επιθυμία να μεταβούν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών, με τον Αλ Γιαάμπ να το έχει κάνει δύο φορές, το 2013 και το 2014.

Εάν καταδικαστούν αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης μέχρι και 25 χρόνια.

Περισσότεροι από 75 κάτοικοι των ΗΠΑ οι οποίοι φέρονται να έχουν στρατολογηθεί από μουσουλμάνους μαχητές, έχουν συλληφθεί από το 2014.
Keywords
Τυχαία Θέματα