Σαμαράς : «Η Κεφαλονιά άντεξε…»!

13:00 29/1/2014 - Πηγή: Bam

Τη βούληση της κυβέρνησης να επιστρέψει γρήγορα το νησί σε φυσιολογικούς ρυθμούς, εξέφρασε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς από το Αργοστόλι.

«Ήρθα για να δείξω ότι όλοι οι Έλληνες είναι δίπλα στους κατοίκους και να διαπιστώσω από κοντά τις ζημιές», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και υπογράμμισε

ότι «η Κεφαλονιά αποτελεί ασφαλή τουριστικό προορισμό».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το νησί σε σχέση με το μέγεθος του σεισμού της περασμένης Κυριακής, άντεξε. Ανακοίνωσε ακόμα ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις.

Συμπλήρωσε ότι έχει δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας να βρεθεί λύση για τους υπόλοιπους μαθητές, που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σχολεία τους.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος διανυκτέρευσε στην Κεφαλονιά, περιοδεύει στις πληγείσες από τον ισχυρό σεισμό περιοχές.

Το πρωί επισκέφθηκε το Ληξούρι, όπου προήδρευσε σύσκεψης με κυβερνητικούς και τοπικούς παράγοντες, και στη συνέχεια μετέβη εν πλω στο Αργοστόλι.

Για τις υποδομές του νησιού, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο έχουν αντιμετωπιστεί με εξαίρεση τον δρόμο Αργοστολίου - Ληξουρίου, ο οποίος θα ανοίξει μόνον όταν κριθεί ότι είναι απόλυτα ασφαλής.

Οι υπόλοιπες υποδομές, όπως το αεροδρόμιο, τα λιμάνια και τα νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα