Πώς να χάσεις με τέτοιον Σπανούλη;

12:59 28/12/2014 - Πηγή: Bam

Ήταν ένα σπουδαίο ματς. Ντέρμπι με τα όλα του. Μπορεί όλα να κρίνονται στα πλέι οφ, αλλά μια νίκη τέτοια δίνει πάντα γόητρο και καλή ψυχολογία για τη συνέχεια. Την πέτυχε ο Ολυμπιακός αξιοποιώντας την έδρα του. Ηταν ένας αγώνας που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο τρίτο δεκάλεπτο και εκεί έγειραν υπέρ τους την αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός είδε τους σέντερ του (Μπατίστα και Γκιστ) να φορτώνονται

γρήγορα με φάουλ και να μην τους έχει όταν τους χρειαζόταν. Μάζεψε τη διαφορά στο τέλος, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει ένα απίθανο «διπλό» από τη στιγμή που βρέθηκε να χάνει με 13 πόντους. Τον βοήθησε πολύ ο Μαυροκεφαλίδης και θα τον βοηθήσει στη συνέχεια ο Νέλσον.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μην τα περιμένει όλα από τον Σπανούλη, αλλά η αλήθεια είναι ότι τον αγώνα τον έκρινε με τους πόντους του ο αρχηγός του. Με είκοσι πόντους και πολύ καλή οργάνωση έφερε την ομάδα του στη νίκη. Ο Ολυμπιακός με τον Σφαιρόπουλο στον πάγκο έχει άλλη φιλοσοφία. Βγάζει ενέργεια από την άμυνα, αλλά δεν είναι απλά μια αμυντική ομάδα. Περνάει την μπάλα στο καλάθι με τον Ντάνστον στην αρχή να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Ο ΠΑΟ είναι πια πιο επιθετικογενής, πιο ελεύθερος, αλλά θα χρειαστεί την άμυνά του ώστε να μην αναγκάζεται να είναι πάντα κοντά στους ογδόντα πόντους επιθετικά για να διεκδικεί τη νίκη. Τα τρίποντα του Ολυμπιακού που ανέβασαν τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν καταλυτικά. Αν οι γηπεδούχοι πήγαιναν ορθολογικά και στις επόμενες επιθέσεις και όχι με απανωτά μακρινά σουτ ώστε να πάνε τη διαφορά στους είκοσι πόντους, θα είχαν και πιο άνετο φινάλε.

Αρθρογραφία: Μιχάλης Λεάνης (sportday)

Keywords
Τυχαία Θέματα