Πολύνεκρη έκρηξη καμικάζι αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη!

12:29 12/1/2016 - Πηγή: Bam

Τουλάχιστον 10 νεκροί και 15 τραυματίες ο νεότερος απολογισμός της έκρηξης στην κεντρική συνοικία Σουλτάναχμετ κοντά στην Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές. Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη οφείλεται πιθανότατα σε καμικάζι αυτοκτονίας ο οποίος ανατινάχθηκε μέσα
σε γκρουπ τουριστών.
Η Αστυνομία έχει αποκλείσει το χώρο λόγω κινδύνου να υπάρξει και δεύτερη έκρηξη, όπως συνηθίζεται σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Καμία πληροφορία δεν υπάρχει μέχρι τώρα για Έλληνες τουρίστες μεταξύ των τραυματιών ή των θυμάτων της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης και μεγάλη πυρκαγιά σε οκταόροφο ξενοδοχείο στην περιοχή Μάλτεπε της Πόλης με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους.

Σειρά επαφών του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σήμερα θα συναντηθεί διαδοχικά με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει και η συνάντηση, Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο στελέχη ακόμα και εν ενεργεία βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να πορευθούν με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, άφησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος. "Η ΝΔ του Μητσοτάκη θα γίνει ελκυστική σε ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ", εκτίμησε ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ευρώπη ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την επερχόμενη πρώτη αξιολόγηση. Η πιο κρίσιμη συνάντηση θα γίνει αύριο στο Βερολίνο, όπου ο κ. Τσακαλώτος θα συναντηθεί με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους πραγματοποιούν από σήμερα έως και την Πέμπτη οι δικηγόροι, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό.

Ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγω στάσεων εργασίας. Συγκεκριμένα οι στάσεις εργασίας για σήμερα θα διαρκέσουν από τη 13:00-16:00 και από τις 21:00-24:00.

Για σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα των προσφορών για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς από το ΤΑΪΠΕΔ. Ο αριθμός των προσφορών είναι άγνωστος, αν και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ό,τι η κινεζική Cosco θα είναι η μοναδική υποψήφια εταιρία.

Έφυγε σήμερα το πρωί σε ηλικία 74 ετών από τη ζωή ο σκηνοθέτης Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ανήκε στο ρεύμα του νέου ελληνικού κινηματογράφου. Υπεγραψε συνολικά 18 κινηματογραφικά έργα, με πιο γνωστή την ταινία «Αυτή η Νύχτα Μένει».

ΚΑΙΡΟΣ: Παροδικές νεφώσεις, στην Αττική. Μέχρι 19 βαθμούς η θερμοκρασία.


Keywords
Τυχαία Θέματα