Πιο κοντά στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γ. Παπακωνσταντίνου!

18:41 20/11/2013 - Πηγή: Bam

Ειδικό Δικαστήριο καλεί Γιώργο Παπακωνσταντίνου! Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών σε δίκη ζήτησε με εισήγησή του την Τετάρτη ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο ζήτησε την Τετάρτη ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, από το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Με την εξασέλιδη εισήγησή του, ο κ. Κανελλόπουλος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι τα αδικήματα του πρώην υπουργού

οικονομικών δεν έχουν παραγραφεί.

Αφορούν εκείνα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος, αναφορικά με την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Όπως αναφέρει στην εισήγησή του ο κ. Κανελλόπουλος, «η Βουλή έχει ακόμη το δικαίωμα να ασκήσει ποινική δίωξη για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος από πλευράς του κ. Παπακωνσταντίνου κατά το διάστημα της θητείας του», καθώς, όπως τονίζει τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί.

Ακολουθεί απόσπασμα της εισηγητικής επιστολής :

«…ενόψει του ότι η, από τις εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012, προελθούσα Βουλή, της ΙΔ περιόδου, ουδόλως λειτούργησε και επομένως, αντικειμενικώς ήταν αδύνατον να ασκήσει την αρμοδιότητά της, δηλαδή να επιληφθεί της περίπτωσης του υπουργού Οικονομικών, να συγκροτήσει την προς τούτο κοινοβουλευτική επιτροπή και εν συνεχεία η Ολομέλεια να ασκήσει την κατ’ αυτού ποινική δίωξη».

Ανδρέας Μορφόπουλος


Keywords
Τυχαία Θέματα