Πέτγουεϊ: «Ευκαιρία καριέρας ο Ολυμπιακός»

16:11 4/9/2013 - Πηγή: Bam

Ευδιάθετος και έτοιμος για σκληρή δουλειά, ώστε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού δήλωσε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, κατά την αναχώρηση της ομάδας για το Καρπενήσι και το 2ο στάδιο προετοιμασίας.

Το www.sport-fm.gr ήταν στο ΣΕΦ και σας μεταφέρει τις δηλώσεις του Αμερικανού πρώην φόργουορντ του Ρεθύμνου, ο οποίος μίλησε για τη νέα σεζόν, τις πρώτες του εντυπώσεις,

την πίεση του πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά και την ευκαιρία καριέρας που του δίνεται από τους «ερυθρόλευκους».

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα, αλλά και ως παίκτης του Ολυμπιακού;

«Όλοι είναι καλά! Αυτή είναι απλά η αρχή, οπότε προσπαθούμε να μπούμε σε έναν ρυθμό και μαθαίνουμε πολλά. Τουλάχιστον, εγώ από την πλευρά μου μαθαίνω πολλά αυτή την περίοδο. Νιώθω αρκετά καλά όμως, καθώς όλα είναι υπέροχα στην ομάδα».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα είχε μία εξαιρετική σεζόν πέρσι, καθώς κατέκτησε για δεύτερη σερί σεζόν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα:

«Αυτή την στιγμή είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για στόχους για το τέλος της σεζόν. Είναι νωρίς και αυτή την περίοδο που ξεκινάμε κυρίως μαθαίνουμε. Προσπαθούμε να βρούμε την χημεία μας αυτοί που είμαστε εδώ, ενώ ας μην ξεχνάμε πως έχουμε και αρκετούς παίκτες μας που απουσιάζουν λόγω εθνικών ομάδων. Τώρα, λοιπόν, αυτό που προσπαθούμε κυρίως να κάνουμε είναι το να παρουσιαστούμε έτοιμοι όταν θα επιστρέψουν στην ομάδα μας και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μας. Ελπίζω να "δέσουμε" γρήγορα σαν σύνολο».

Έχεις αυτοπεποίθηση ώστε να πραγματοποιήσεις μία εξαιρετική χρονιά με τον Ολυμπιακό;

«Οπωσδήποτε! Καταρχάς έχουμε ένα εξαιρετικό προπονητικό-τιμ, το οποίο μας βοηθάει αρκετά. Έχουμε πιστεύω τα εργαλεία που χρειαζόμαστε ώστε να πετύχω. Είναι σημαντικό όμως να βρούμε την χημεία μας σαν ομάδα. Από την πλευρά μου προσπαθώ καθημερινά και δουλεύω σκληρά ώστε να παρουσιαστώ όπως πρέπει και με θέλει η ομάδα».

Πόσο διαφορετικό είναι να βρίσκεται σε ομάδα που είναι επί δύο συναπτά έτη Πρωταθλήτρια Ευρώπης;

«Σίγουρα είναι αρκετά δύσκολο. Σαφώς και υπάρχει πίεση, αλλά όπως έχω πει η πίεση είναι καλή όταν βρίσκεσαι σε υψηλό επίπεδο. Προσωπικά μου αρέσει σαν παίκτης να παίζω μπάσκετ και να δουλεύω όντας υπό πίεση, διότι αυτό μου δίνει την δυνατότητα να συγκεντρώνομαι περισσότερο στην δουλειά μου και να λειτουργώ καλύτερα. Και πιστεύω αν όλοι μείνουμε αφοσιωμένοι στην δουλειά μας στην ομάδα θα τα πάμε καλά».

Θεωρείς τον Ολυμπιακό σημαντικό βήμα για τη καριέρα σου;

«Σαφώς και είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία αυτή που μου έχει δοθεί με το να αγωνιστώ σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Θέλω να εκμεταλλευτώ και να αξιοποιήσω την ευκαιρία που έχει δοθεί. Θα πρέπει να μείνω 100% συγκεντρωμένος στην δουλειά μου, να κάνω αυτά που πρέπει και να έχω φυσικά μια καλή χρονιά με την ομάδα βοηθώντας την όπως πρέπει».

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Θέλω να τους πω πως θα έχουμε μία ομάδα η οποία θα παλέψει και θα προσπαθήσει σκληρά μέσα στο γήπεδο. Το βλέπω ήδη από τις πρώτες μας προπονήσεις πως θα παρουσιαστούμε δυνατοί μέσα στο παρκέ, ειδικά κοντά στο καλάθι οι μάχες μας θα είναι πολύ δυνατές. Θα είμαστε ισχυροί στο low-post πιστεύω, καθώς έχουμε στην ομάδα μας μεγάλα κορμιά, δυνατούς παίκτες και πολύ αθλητικούς ψηλούς. Θα είμαστε δυνατοί εκεί μέσα σε επίθεση, ριμπάουντ και άμυνα».

Νίκος Ζέρβας

Keywords
Τυχαία Θέματα