Πεσμένα δέντρα – δεμένα πλοία!

11:50 3/12/2013 - Πηγή: Bam

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, το πρωί της Τρίτης, λόγω των θυελλωδών βοριάδων έντασης εννέα και δέκα Μποφόρ στα πελάγη. Απαγόρευση απόπλου. Χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα.

Αφρισμένα κύματα, χιονισμένες κορυφές! Πολλά προβλήματα προκαλεί τις τελευταίες ώρες η αλλαγή του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά : Θυελλώδεις ανέμους, κάθετη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση

(10:30 π.μ.) αρκετά ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά και Ραφήνα έχουν ακυρωθεί, ενώ κλειστό είναι και το πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου. Ξεριζωμένα δέντρα και πεσμένα αντικείμενα στην Αττική, εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων.

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 80 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων στο Λεκανοπέδιο, και επιχειρεί με 20 συνεργεία και 60 άνδρες.

Δεμένα, επίσης, παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, αφού στο Αιγαίο, αλλά και στο Ιόνιο πνέουν άνεμοι που φθάνουν και τα 10 Μποφόρ.

Πιο αναλυτικά :

Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των ιπτάμενων δελφινιών για την Αίγινα, ενώ από τη Ραφήνα δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο του «Superferry» για Άνδρο – ΤήνοΜύκονο.

Από το λιμάνι του Λαυρίου τα πλοία πηγαίνουν μέχρι την Κέα.

Επίσης, κλειστές είναι οι πορθμιακές γραμμές :

Βόλου-Σποράδων, Καβάλας-Πρίνου, Θάσου-Κεραμωτής, αλλά και το πορθμείο στο Ρίο-Αντίρριο.

Με απόφαση των καπετάνιων, το «Blue Star Paros» έφυγε κανονικά στις 07.25 το πρωί για Νάξο, Ίο, Σαντορίνη, όπως και το «Blue Star Ithaki» με προορισμό Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

Ωστόσο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Είναι το κρύο τσουχτερό …

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις, αρχικά στην Πάρνηθα και το βράδυ στον Υμηττό και την Πεντέλη, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η ΕΜΥ.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια προάστια δεν θα ξεπεράσει τους 8-9 βαθμούς.

Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ο υδράργυρος θα υποχωρήσει κι άλλο, οπότε η αυριανή μέρα θα είναι ακόμη πιο κρύα.

Και οι παλαιοί έλεγαν πως ό,τι καιρό κάνει της Αγίας Βαρβάρας (4 Δεκεμβρίου) θα έχει και τα Χριστούγεννα…

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα