Πέρασε από τα Πηγάδια και... φουλάρει για τίτλο!

22:29 8/1/2017 - Πηγή: Bam
Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος νικητής του ντέρμπι κορυφής με την Ξάνθη, αφού πήρε τη νίκη με 2-0 στα «Πηγάδια», δίνοντας τέλος στο αήττητο σερί της ομάδας του Λουτσέσκου και παραμένοντας στο +12 από τους ανταγωνιστές του!

Το ματς

Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς ήταν για τον Ολυμπιακό στο 7’. Ο Φορτούνης έβγαλε κάθετη στον Ιντέγε, αυτός δοκίμασε
το σουτ από πλάγια θέση και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 38’ οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στα Πηγάδια, με ένα ωραίο σκάψιμο του Μιλιβόγεβιτς, ο Σεμπά δεν μπόρεσε να κοντρολάρει, η μπάλα έφτασε στον Ιντέγε κι αυτός με ωραίο τελείωμα έγραψε το 1-0.

Στο 45’ χάθηκε τράστια ευκαιρία για την Ξάνθη να κάνει το 1-1. Ο Σολτάνι γύρισε στον Γιουνές που πιάνει με την μία αλλά άτσαλα του σουτ και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 52’ μια σέντρα του Λουσέρο βρήκε τον Βασιλακάκη που έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Στο 57’ το ματς εξελίχθηκε σε... ροντέο, αφού ο Λισγάρας έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Σεμπά και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Όμως και ο Σεμπά πήρε κόκκινη καθώς έριξε τον Σολτάνι στο έδαφος, με τις δύο ομάδες να μένουν με 10 παίκτες.

Ο ρυθμός έπεσε αρκετά μετά τις έντονες αψιμαχίες, με μοναδική αξιόλογη φάση στο 82’ το σουτ του Μανθάτη, με την μπάλα ωστόσο να περνάει σε κόρνερ.

Στο 89’ ο Μιλιβόγεβιτς «κλείδωσε» τη νίκη του Ολυμπιακού σκοράροντας για το 2-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ, πετυχαίνοντας παράλληλα το πέμπτο προσωπικό του τέρμα με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το διπλό και παρέμεινε πρώτος με 37 και στο +12 από Ξάνθη και Πανιωνιο που ισοβαθμούν...

Οι συνθέσεις

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Τριάδης (71’ Νιέτο), Γιουνές, Σολτάνι, Λουσέρο, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκης (82’ Ορφανίδης), Γουάλας (74’ Παπαστεριανός) , Λισγάρας, Καμαρά

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (91’ Μπουχαλάκης), Φορτούνης (84’ Ανδρούτσος), Μάριν (66’ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε
Keywords
Τυχαία Θέματα