Πάρε κι εσύ πρόσφυγα στο σπίτι!

08:51 26/10/2015 - Πηγή: Bam

Συνολικά 50.000 θέσεις υποδοχής προσφύγων, από τις οποίες 30.000 θέσεις σε κέντρα, και 20.000 μέσω επιδότησης ενοικίου (!), δεσμεύτηκε, κατά τη μίνι σύνοδο κορυφής, να δημιουργήσει η Ελλάδα στο έδαφός της. Δυνάμεις της Frontex θα ενισχύσουν τη διαχείριση των ελληνικών συνόρων με τα Σκόπια και την Αλβανία. «Αποτρέψαμε σχέδιο δημιουργίας στρατοπέδου – γκέτο στη χώρα μας», δήλωσε από τις Βρυξέλλες

ο Αλέξης Τσίπρας.

Την Αθήνα επισκέπτεται τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε μία στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς φαίνεται να έχουν μπλοκάρει. Στις 2 μ.μ. θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, με κεντρικό θέμα την άμεση εφαρμογή των προαπαιτούμενων.

Αυξημένος συντελεστής ΦΠΑ 23% ισχύει από σήμερα στο σύνολο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, παρά τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για φόρο δύο ταχυτήτων, 6% και 13%. Το σχέδιο επιβολής κλιμακωτού ΦΠΑ φέρεται, μέχρι στιγμής, να «σκοντάφτει» στις αντιρρήσεις των δανειστών.

Εικοσιτετράωρες κυλιόμενες απεργίες ξεκίνησαν από σήμερα οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που αφορά τον κλάδο. Για όσο διάστημα διαρκούν οι κινητοποιήσεις οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Στους δρόμους της πρωτεύουσας, επιστρέφουν σήμερα, ύστερα από δύο χρόνια απουσίας, γυναίκες και άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας. Θα βεβαιώνουν παραβάσεις και θα επιβάλλουν τα αντίστοιχα πρόστιμα και κυρώσεις για παραβίαση της ελεγχόμενης στάθμευσης, παράνομη κατάληψη δημοσίου χώρου με τραπεζοκαθίσματα και άλλες παραβάσεις.

Σε δεύτερο γύρο, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά, θα κριθεί ο νικητής των προεδρικών εκλογών στην Αργεντινή. Το ανώτατο αξίωμα διεκδικούν ο Ντάνιελ Σιόλι υποψήφιος της κεντροαριστεράς, και ο συντηρητικός δήμαρχος του Μπουένος Άιρες Μαουρίσιο Μάκρι.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος, θα είναι σήμερα, στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα