Ουκρανική επίθεση αναχαίτισε η Ρωσία σύμφωνα με υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας

18:19 10/8/2016 - Πηγή: Bam
Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσαν ότι στις 8 Αυγούστου ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν να εισβάλλουν στη χώρα μέσω της Κριμαίας, αλλά αναχαιτίστηκαν από το ρωσικό στρατό.

H ρωσική αστυνομία σταμάτησε απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κριμαία, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί από την υπηρεσία πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τις ρώσικες υπηρεσίες, εντοπίστηκαν άντρες που είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικά και πυρομαχικά και στόχευαν να πλήξουν κεντρικά κτίρια υποδομών.

«Τη νύχτα της 6ης προς την 7η Αυγούστου 2016 μια ομάδα
σαμποτέρ εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Αρμιάνσκ, στη Δημοκρατία της Κριμαίας. Ένας αξιωματικός της FSB σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών κατά την επιχείρηση για τη σύλληψή τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Στην περιοχή βρέθηκαν είκοσι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, περισσότερα από 40 κιλά TNT, πυρομαχικά, νάρκες, χειροβομβίδες και άλλα όπλα σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», ανέφεραν.

Η FSB υποστηρίζει επίσης ότι εμπόδισε άλλες δύο ομάδες τρομοκρατών που επιχείρησαν να διεισδύσουν στην Κριμαία τη νύχτα της 7ης προς την 8η Αυγούστου, υποστηριζόμενοι από «μαζικά πυρά και τεθωρακισμένα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων». Στις συγκρούσεις που ακολούθησαν σκοτώθηκε ένας ρώσος στρατιώτης.

Εκπρόσωπος της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να εισβάλλουν στην Κριμαία. «Πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες», δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters.

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο στρατού έκανε λόγο για «προβοκάτσια».

«Η Ουκρανία δεν επιχειρεί να ανακαταλάβει δια της βίας το έδαφός της και δεν θα το κάνει», διαβεβαίωσε ο Γιούρι Τάντιτ, ένας σύμβουλος του επικεφαλής της SBU, μιλώντας στο πρακτορείο Interfax-Ukraine.

πηγή: Kathimerini.gr


Keywords
Τυχαία Θέματα