"Ολοκαύτωμα" με Δ. Καμμένο!

15:27 23/9/2015 - Πηγή: Bam

Έντονες αντιδράσεις ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η είσοδος στη νέα κυβέρνηση, του προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου. «Δεν είμαι ευτυχής για την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ρατσιστικές απόψεις» σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στο twitter.

Πολιτικό ατόπημα του Αλέξη Τσίπρα και ευθεία προσβολή προς την κοινωνία, χαρακτηρίζει την συμμετοχή του Δημήτρη Καμμένου στο νέο κυβερνητικό σχήμα «το Ποτάμι», επισημαίνοντας τις ομοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις του νέου υφυπουργού Υποδομών στο Διαδίκτυο.

«Ξεκινάμε άμεσα δουλειά για να υλοποιηθεί η συμφωνία με τρόπο δίκαιο», τόνισαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης που ορκίστηκαν το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιων του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού. Το νέο σχήμα αριθμεί συνολικά 46 πρόσωπα, πέντε περισσότερα από το προηγούμενο.

Στη θέση του παρέμεινε το οικονομικό επιτελείο, με την προσθήκη του Γιώργου Χουλιαράκη, ως υφυπουργού Οικονομικών. Θέση στο κυβερνητικό σχήμα βρήκαν ως υφυπουργοί οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη και Μάρκος Μπόλαρης.

Το νέο υπουργικό Συμβουλίου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Παρασκευή, καθώς ο πρωθυπουργός βρίσκεται από σήμερα στις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό. Στο περιθώριο των εργασιών ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί διαδοχικά με, τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τον Φρανσουά Ολάντ και την Άνγκελα Μέρκελ.

Ολοκληρώνονται οι παραδόσεις – παραλαβές στα Υπουργεία: Άρση των capital controls, ολοκλήρωση αξιολόγησης αλλά και η διαπραγμάτευση για το χρέος, οι προτεραιότητές μου, δήλωσε επιστρέφοντας στο Υπουργείο Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Τη δέσμευσή τους για πάταξη των φαινομένων διαφθοράς, τόνισαν κατά την τελετή παραλαβής στο Δικαιοσύνης ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Για να μην εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του μνημονίου που οδηγούν σε περικοπές συντάξεων και ΕΚΑΣ θα αναζητήσουμε ισοδύναμα, επισήμανε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Εκλεκτός της συμπολίτευσης για πρόεδρος της Βουλής θα είναι οριστικά ο Νίκος Βούτσης.

Δηλώσεις με μπόλικες δόσεις χιούμορ έκαναν σήμερα το πρωί μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο αρκετά μέλη της νέας κυβέρνησης. Τα γεμιστά (!) έφερε ως παράδειγμα οικονομίας η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου. «Προτεραιότητά μας είναι περισσότερα φουγάρα» δήλωσε η Θεοδώρα Τζάκρη, υφυπουργός για θέματα Βιομηχανίας.

Αίτημα στην περιφέρεια ώστε να κηρυχθεί η Σκόπελος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καταθέτει σήμερα ο δήμαρχος του νησιού, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία. Περισσότερα από 30 κτίρια, δρόμοι και αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές, ενώ τέθηκε εκτός λειτουργίας το λιμάνι.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν εντός της ημέρας ο πρόεδρος και ο ταμίας της ΠΟΣΠΕΡΤ. Οι δύο συνδικαλιστές συνελήφθησαν στα Τουρκοβούνια, στον χώρο όπου βρίσκονταν οι πομποί από τους οποίους εξέπεμπε η ΕΡΤ Open.

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγα σύννεφα, αύριο στην Αττική. Έως 27 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Bam