Οι υπερπολύτιμοι αντι-σταρ του Ολυμπιακού

15:18 13/10/2013 - Πηγή: Bam

Μανιάτης και Φουστέρ αθόρυβα έχουν επιστρέψει στα προ διετίας επιτεύγματα και πάνε για προσωπικά ρεκόρ.

Το ωστικό κύμα από την έκρηξη βόμβας με... Μητρογλυκερίνη διέλυσε τα πάντα. Ο «πιστολέρο» εκτελεί κατά ριπάς και είναι λογικό να γράψουν για τον Μήτρογλου από την ΟΥΕΦΑ και τη «Marca» μέχρι την τελευταία τοπική εφημερίδα στην Ελλάδα.

Ωστόσο Ολυμπιακός

δεν είναι μόνο Μήτρογλου ή Ρομπέρτο. Προφανώς και οι δύο συγκεκριμένοι είναι πρώτα ονόματα στη... μαρκίζα του συλλόγου (για ευνόητους λόγους), αλλά υπάρχουν και οι αντι-σταρ. Οι παίκτες που θα έπαιρναν εύκολα Οσκαρ δεύτερου αντρικού ρόλου.

Και στον Ολυμπιακό έχουν ήδη ξεχωρίσει. Γιάννης Μανιάτης και Νταβίντ Φουστέρ έχουν επιστρέψει στις προ διετίας εμφανίσεις τους και πάνε για προσωπικά ρεκόρ. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» (μια και ο Αβραάμ έχει παίξει μόνο στο Κύπελλο) εκτός του ότι βοηθάει σε δύο θέσεις (χαφ και μπακ) είναι παντού. Ο Μανιάτης είναι σε εκπληκτική κατάσταση κυρίως όταν αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου. Πατάει και τις δύο περιοχές, δεν εκβιάζει καταστάσεις με αποτέλεσμα να έχει σκοράρει ήδη δύο φορές και να θέλει ακόμα ένα τέρμα για να πιάσει το προσωπικό του ρεκόρ σκοραρίσματος σε μία σεζόν (3 με Πανιώνιο).

Ο δε Φουστέρ; Φέτος έχει ντυθεί... Ιμπαγάσα. Ο Ισπανός έχει προλάβει να δώσει 5 ασίστ στο πρωτάθλημα (!) σε 307 λεπτά. Οπερ σημαίνει 1 ασίστ κάθε 1 ώρα αγώνα! Η ΟΥΕΦΑ του χρέωσε ασίστ και αυτή στο τρίτο γκολ του Μήτρογλου στις Βρυξέλλες και ήδη ο Ισπανός έχει 6! Εχει σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ στις ασίστ (είχε πέντε στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό) και μάλιστα σε θέση εξτρέμ (δεξί ή αριστερό).

Super League ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΦΟΥΣΤΕΡ

Ματς 7 (6 βασικός) 5 (3 βασικός)

Λεπτά 570 307

Γκολ 2 1

Ασίστ 1 5

Champions League 2 (2 βασικός) Ματς 2 (1 βασικός)

Λεπτά 180 107

Ασίστ 1 1

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

ΠΑΙΚΤΕΣ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Ο Φουστέρ στόμα έχει και μιλιά δεν έχει. «Από τα καλύτερα παιδιά που έχουν πατήσει στου Ρέντη», λένε στον Ολυμπιακό. Πρόβλημα δεν έχει δημιουργήσει. Παίζει, δεν παίζει. Τέρμα να του πεις να παίξει, θα το κάνει. Ο Μανιάτης δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Μπορεί να... γκρινιάζει λίγο που ξαναγύρισε στα μπακ σε κάποια ματς, αλλά το παλεύει όπως στις Βρυξέλλες. Αλλά είτε με Βαλβέρδε, είτε με Ζαρντίμ, είτε με Μίτσελ και οι δύο κρίνονται απαραίτητοι. Ειδικά τώρα που βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ

ΠΡΟΙΚΑ ΒΑΛΒΕΡΔΕ

Βεβαίως μπορεί να υπάρχει η... κριτική στον Βαλβέρδε που έδινε δεξιά και αριστερά τον Μήτρογλου, αλλά πρέπει να πιστωθεί τους Φουστέρ και Μανιάτη. Ο Ισπανός ήταν δική του ανακάλυψη και προσωπική του εισήγηση στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό, τον δε Μανιάτη ένα βράδυ Τετάρτης στη Μασσαλία τον έβαλε χαφ και έκτοτε δεν κουνήθηκε από τους «ερυθρόλευκους» και την Εθνική ομάδα. Εστω και αν... αναγκάστηκε να το κάνει μια και είχε ξεμείνει από μέσους εκείνο το βράδυ ο Βάσκος τεχνικός.

Πηγή: SportDay

Keywords
Τυχαία Θέματα