Οι νίκες είναι αμέτρητες...

23:01 27/11/2016 - Πηγή: Bam
«6X6» στη φετινή Α1 αλλά και 6η σερί νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό για την ομάδα μπάσκετ γυναικών του Θρύλου, η οποία επικράτησε με το εμφατικό 74-43 του τριφυλλιού στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας.

Οι ερυθρόλευκες της Ελένης Καπογιάννη, με το πόδι στο γκάζι στα δύο τελευταία δεκάλεπτα και με τη Ζωή Δημητράκου (27π.) να πραγματοποιεί τρομερή εμφάνιση έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στο ροζ φύλλο αγώνα κάνοντας «πάρτι» απέναντι στις πράσινες.

Η εικόνα του
παιχνιδιού:

Οι «ερυθρόλευκες» ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι με δύο πόντους από την Κάιζερ και άλλους δύο από την Τζόνσον προηγήθηκαν με 4-0. Στη συνέχεια, ωστόσο, οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη έβγαλαν νευρικότητα και έκαναν πολλά λάθη στην επίθεση. Αντίθετα, στην άμυνα ήταν εξαιρετικές. Στα μέσα της περιόδου η προπονήτρια του Θρύλου έριξε στο παρκέ την Ζωή Δημητράκου, η οποία πέτυχε 5 πόντους και βοήθησε τον Ολυμπιακό να προηγηθεί με 11-5. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Θρύλο να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά να κάνει πολλά λάθη στην επίθεση. Παρόλα αυτά οι «ερυθρόλευκες» κρατούσαν εύκολα το προβάδισμα και μάλιστα δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου προηγήθηκαν με 23-16 χάρη στο δίποντο της Χατζηνικολάου. Οι νταμπλούχες έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο +5 (26-21).

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και έκανε σμπαράλια την άμυνα του ΠΑΟ. Η Ζωή Δημητράκου ήταν απολαυστική. Η Ελληνίδα φόργουορντ με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το 31-21, ενώ στη συνέχεια η Καλτσίδου με τρίποντο έκανε το 34-21. Η Δημητράκου βομβάρδισε και πάλι το καλάθι του ΠΑΟ και με τρίποντο έστειλε τη διαφορά στους 15 (37-22). Οι «ερυθρόλευκες» είχαν βρει πλέον ρυθμό και με 6 πόντους από τις Καλτσίδου και Δημητράκου προηγήθηκαν με 43-24.Η έμπειρη φόργουορντ συνέχισε το κρεσέντο της και με δίποντο στο τέλος της περιόδου έκανε το 49-29. Το τελικό 51-31 του τρίτου δεκαλέπτου διαμόρφωσε η Κάιζερ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη συνέχισε να πυροβολεί κατά ριπάς και με αιχμή του δόρατος την Ζωή Δημητράκου ανέβασε τη διαφορά στους 28 πόντους (68-40). Στην επόμενη φάση η Μπόνη με ωραίο λέι απ έκανε το 70-40, ενώ στη συνέχεια η Τζόνσον έκανε το 72-41 και ανέβασε τη διαφορά στην ανώτατη τιμή της. Το τελικό 74-43 αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού, αλλά και τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Τα δεκάλεπτα: 11-7, 26-21, 51-32, 74-43
Keywords
Τυχαία Θέματα