Μια ήττα που φέρνει εμπόδια για το φάιναλ φορ

11:40 14/3/2015 - Πηγή: Bam

Μετά από ένα χρόνο σερί επιτυχιών , η Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού στα εντός έδρας παιχνίδια του, νικώντας με 73-64 στο ΣΕΦ, παίρνοντας την ρεβάνς για την ήττα της στην Κωνσταντινούπολη και σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση του ομίλου.

Γράφει η Καλλιόπη Νικολού

Μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη,

αλλά και εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση. Στο αποψινό όμως παιχνίδι ήταν ''αγνώριστος''.

Λάθη πολλά, άστοχα σουτ, χαμένα ριμπάουντ, αλλά και δυο τραυματισμοί, αυτοί των Μάντζαρη και Σπανούλη που δεδομένα στοίχισαν. Εκεί που πήγαινε να ξεκαθαρίσει το ''τοπίο'' για τους ερυθρόλευκους ξαφνικά ο δρόμος γεμίζει με εμπόδια προς το φάιναλ φορ.Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλά διαβασμένοι, πιο αποφασισμένοι για τη νίκη και αυτό φάνηκε από τη αρχή του αγώνα.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τον αγώνα:

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο ενεργά στην άμυνα πιέζοντας τους φιλοξενούμενους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθούν προηγηθεί με 19-17 στο 9' , με τρίποντο του Κώστα Σλούκα από τα 8 μέτρα, πριν «κλείσει» η μοιρασμένη πρώτη περίοδος με 19-19.

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός έκανε πολύ το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα. Οι Τούρκοι του δημιούργησαν επιθετικό πρόβλημα και εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία τους κυρίως σε μακρινά σουτ προηγήθηκαν με 19-25 και έπειτα με 25-32.Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο , το οποίο βρίσκει την Φενέρμπαχτσε να προηγείται με σκορ 35-39 ,ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει με τον Όλιβερ Λαφαγιέτ, που ισοφάρισε σε 33-33 στο 18', αλλά η προσπάθεια έμεινε ημιτελής λόγω των εύστοχων τριπόντων από Μπιέλιτσα και Γκάουντλοκ.

Στη τρίτη περίοδο η Φενέρμπαχτσε είναι πιο επιθετική αφού '' σπάει '' ολοκληρωτικά την άμυνα των Πειραιωτών δημιουργώντας ένα καλό προβάδισμα. Παρά την αυταπάρνηση του αρχηγού των ερυθρολεύκων που αγωνίστηκε τραυματίας, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να παραμείνει για πολύ ανταγωνιστικός.

Καθώς πλησίαζε η τέταρτη και τελευταία περίοδος ο Ολυμπιακός '' παραδινόταν '' όλο και περισσότερο στην κούραση του με τη Φενέρ να αλωνίζει στον αγωνιστικό χώρο φτάνοντας τη διαφορά στο +9 (51-60), αλλά και στο -12 (56-68) με το τρίποντο του Μπιέλιτσα. Αυτό που ήλπιζαν οι Πειραιώτες ήταν να μειώσουν τουλάχιστον τη διαφορά με το σουτ του Λαφαγιέτ με τη λήξη που δεν ήταν τελικά εύστοχο.

Έτσι ηττήθηκαν με το τελικό 73-64, και παρά τη μόλις 2η ήττα τους στο Top16 η υπόθεση πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ δυσκόλεψε αισθητά, μιας και οι Τούρκοι υπερκάλυψαν τη διαφορά ήττας τους στον Πόλη –υπερτερώντας σε σχέση με τον Ολυμπιακό-, ενώ παράλληλα και το υπόλοιπο πρόγραμμα των Πειραιωτών είναι αρκετά πιο δύσκολο.

Keywords
Τυχαία Θέματα