Μένει το Μνημόνιο που φεύγει!

14:57 27/11/2014 - Πηγή: Bam

Το ενδεχόμενο παράτασης του Μνημονίου ως τις αρχές του 2015 άφησε ανοιχτό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, η παράταση του Μνημονίου είναι πιθανή «για τεχνικούς λόγους...».

Στην αποκάλυψη ότι στο Παρίσι η τρόικα επέμεινε για μείωση συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ και άλλων φόρων, προέβη το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Χρήστος Πρωτόπαπας, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στις συζητήσεις του περασμένου διημέρου στην γαλλική πρωτεύουσα. Το ελληνικό ζήτημα αναμένεται να εξεταστεί σήμερα στη συνεδρίαση του Euro Working Group.

Γενική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη ενάντια στον νέο προϋπολογισμό, τη λιτότητα και την ανεργία. Εργαζόμενοι, φορείς και συνδικάτα έδωσαν δυναμικό παρών στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές πορείες διαμαρτυρίας από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ. Εκλογές ζήτησε γι’ άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας, που βρέθηκε στην κεφαλή της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Κανείς δεν μπορεί πλέον να ζήσει με ψίχουλα» είπε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε απεργιακούς ρυθμούς «κινούνται» σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του Λεκανοπεδίου : Έτσι, χειρόφρενο θα ανεβάσουν : ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Μετρό από τις 4 μ.μ., το Τραμ από τις 5 μ.μ., κι απ’ τις 9 μ.μ. τρόλεϊ και λεωφορεία. Ακυρώσεις στα αεροδρόμια, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, κανένα δρομολόγιο δεν εκτελούν ΟΣΕ και Προαστιακός.

Στο λιμάνι της Ιεράπετρας αποβιβάζονται αυτή την ώρα οι περίπου εφτακόσιοι παράνομοι μετανάστες του φορτηγού πλοίου με σημαία Νησιών Κιριμπάτι. Το πλοίο «Μπάρις», που έπλεε ακυβέρνητο από προχθές, ρυμουλκήθηκε στην Ιεράπετρα από τη φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού.

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Παρασκευή στον ανακριτή Πειραιά ζήτησε και πήρε ο δράστης της επίθεσης του περασμένου Σαββάτου, 22 Νοεμβρίου, σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 15 άτομα.

ΚΑΙΡΟΣ: Κρύο και βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Συννεφιά στην Αττική με βροχή το απόγευμα και τη νύχτα καταιγίδα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα, δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα