Με αισιοδοξία η Ελλάδα στο Eurogroup!

08:52 20/2/2015 - Πηγή: Bam

Ενδείξεις προόδου για επίτευξη λύσης στο ζήτημα της Ελλάδας διαπιστώθηκαν μετά τις πολύωρες διαβουλεύσεις της ευρω-ομάδας εργασίας οι οποίες ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες. Οι εμπειρογνώμονες ετοίμασαν το οριστικό κείμενο πάνω στο αίτημα της Αθήνας για παράταση της δανειακής σύμβασης, και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο αποψινό Eurogroup.

Στροφή 180 μοιρών διαφαίνεται στη στάση του Βερολίνου, μετά την αρχική άρνηση η οποία εκφράστηκε από τον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε. Πηγή της καγκελαρίας δήλωσε στο Bloomberg ότι «η Γερμανία δέχεται την ελληνική πρόταση ως βάση της διαπραγμάτευσης, και δεν ζητεί εναλλακτικό σχέδιο».

Μία ώρα μαζί με τη μετάφραση κράτησε η τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα καγκελάριο, την Πέμπτη. Προηγήθηκαν ανάλογες επαφές του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο και τον ιταλό πρωθυπουργό. Σήμερα Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ της Άγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ.

Συγκρατημένη αισιοδοξία εν όψει του σημερινού Eurogroup εκφάζεται από την κυβέρνηση. «Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για λύση» δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης. «Σε αντίθετη περίπτωση η κάθε πλευρά ας αναλάβει την ευθύνη της» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δύο νομοθετικές ρυθμίσεις θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης. Οι υπουργικές ρυθμίσεις θα αφορούν τις οφειλές φορολογουμένων στα ασφαλιστικά ταμεία και θα επιβάλουν «πάγωμα» των μειώσεων στις συντάξεις.

Σε επιφυλακή η Τροχαία για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Έκτακτα μέτρα θα ισχύσουν σε όλη την επικράτεια, από σήμερα το απόγευμα.

ΚΑΙΡΟΣ: Λιακάδα την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα ανέβει στους 12 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα