«Μάθημα» από Σαλίνο και Μασάντο

06:46 16/12/2013 - Πηγή: Bam

Με τα παιδιά της σχολής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη πέρασαν το πρωινό τους οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Πάουλο Μασάντο, Λεάντρο Σαλίνο και ο αθλητικός διευθυντής Πιερ Ισά.

Την Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού επισκέφθηκαν οι ποδοσφαιριστές των «ερυθρολεύκων» Πάουλο Μασάντο

και Λεάντρο Σαλίνο. Μαζί τους βρέθηκαν και ο αθλητικός διευθυντής Πιερ Ισά, αλλά και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας του Ηρακλή, Βασίλης Χατζηπαναγής.

Για την προσπάθεια αυτή που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες μίλησε ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών του Ολυμπιακού Γιώργος Αμαναντίδης. «Μετά από 16 χρόνια ζωής του Δικτύου Ακαδημιών του Ολυμπιακού, γίνεται μία νέα προσπάθεια στην Θεσσαλονίκη. Είναι πολύ σημαντικό βήμα για εμάς και τον σύλλογο. Είχαμε την ευκαιρία, με αφορμή το ταξίδι της ομάδας για το ματς με τον Άρη, να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι ο Ολυμπιακό λειτουργεί ως οικογένεια και ότι δεν είναι διαφορετικό κομμάτι η πρώτη ομάδα από την Ακαδημία».

«Είχαμε για δύο μέρες εδώ, πολύ κόσμο από την πρώτη ομάδα, όπως και ποδοσφαιριστές, τον Σαλίνο και τον Μασάντο. Είχαν την ευκαιρία τα παιδιά να πάρουν αυτόγραφα, να βγάλουν φωτογραφίες, να τους αγγίξουν, να συζητήσουν μαζί τους. Είναι τα ινδάλματά τους άλλωστε.
Είδαμε και άλλες Ακαδημίες, σε αγώνες με τα δικά μας παιδιά. Υπάρχει μεγάλη δίψα για τέτοιες διοργανώσεις, για τέτοιες εμπειρίες. Σε περιοχές όπως η Κοζάνη, η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη… Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για εκείνα είναι να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους ποδοσφαιριστές. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, όσο μικρό και απλό και αν ακούγεται», προσέθεσε ο παλαίμαχος άσσος του Ολυμπιακού.

«Για να μη χάνουμε την ουσία, όμως, αυτά τα πράγματα συμβαδίζουν. Μέσα από τη διασκέδαση, περνάμε και τα μηνύματά μας. Για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει αυτή η Ακαδημία. Έχουμε κοντά μας ανθρώπους όπως ο Βασίλης Χατζηπαναγής, ο Γιώργος Σκαρτάδος, ο Φάνης Κατεργιαννάκης. Άνθρωποι που μας προσφέρουν καθημερινά πολύτιμη βοήθεια. Γίνεται τρομερή δουλειά και αυτό φαίνεται από το ότι μέσα σε ένα πολύ μικρό διάστημα, τεσσάρων μηνών, από μηδενική βάση πλέον η Ακαδημία μας αριθμεί περισσότερα από 150 παιδιά», είπε ο Γιώργος Αμανατίδης.

«Μας ενδιαφέρει να χτίσουμε καλούς ποδοσφαιριστές, καλούς χαρακτήρες και αν κάποια παιδιά είναι σε θέση να αγωνιστούν και σε υψηλότερο επίπεδο, πιστέψτε με, θα πάρουν την ευκαιρία τους και θα είναι κοντά μας», ολοκλήρωσε ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών του Ολυμπιακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα