Μακελειό στο Παρίσι!

13:52 7/1/2015 - Πηγή: Bam

Αιματηρή επίθεση που αποδίδεται σε ακραίους ισλαμιστές με νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία σατιρικού περιοδικού στο Παρίσι. Πριν από τρία χρόνια, το έντυπο "Charlie Hedbo" είχε δημοσιεύσει γελοιογραφίες του Προφήτη Μωάμεθ.

Μέχρι την Πέμπτη θα συνεχιστεί η βαρυχειμωνιά στην Αττική με χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και παγωμένους δρόμους. Ειδικότερα, διακοπές κυκλοφορίας σημειώνονται σε : Πάρνηθα, Πεντέλη και Δερβενοχώρια, ενώ αλυσίδες χρειάζονται στη Λεωφόρο Διονύσου και τη Βαρυμπόμπη.

Με απόφαση της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία. Στις υπόλοιπες περιοχές και σε περίπτωση που επικρατήσει παγετός, η λειτουργία ή μη των σχολείων μπορεί να αποφασισθεί με ευθύνη των διευθυντών.

Σε αγώνα δρόμου βρίσκονται τα πολιτικά κόμματα για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων : Επικεφαλής στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη θα είναι ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης. Την εκλογική τους συνεργασία επισφραγίζουν την Τετάρτη οι Οικολόγοι-Πράσινοι και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιμένουν στα σενάρια περί αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ οι Γερμανοί. Ενδεικτικά η "Bild" κάνει πάλι λόγο σήμερα για σχέδια του Βερολίνου σε περίπτωση μιας τέτοιας εξέλιξης, όπως και για μία μαζική εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες.

Αποζημίωση 70 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβάλει η SHELL στη Νιγηρία για την καταστροφή που υπέστη το 2008 η χώρα ύστερα από διαρροή πετρελαίου που προκλήθηκε λόγω της κακής κατάστασης των αγωγών της εταιρίας.

ΚΑΙΡΟΣ: Χιόνια και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα. Παρόμοιος είναι ο καιρός στην Αττική με σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 6 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα