Κυβέρνηση : Ναι σε επαναληπτικές εκλογές – Όχι σε εθνικές!

13:04 27/9/2013 - Πηγή: Bam

Την μπάλα στο γήπεδο της Χρυσής Αυγής πέταξε την Παρασκευή η κυβέρνηση. Μέσω του Σίμου Κεδίκογλου δήλωσε πανέτοιμη για συμπληρωματικές εκλογές, απορρίπτοντας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για γενικές κάλπες.

«Δεν υπάρχει λόγος εκλογών για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης. Ωστόσο αν χρειαστεί, να γίνουν επαναληπτικές στις περιφέρειες θα γίνουν».

Αυτό δήλωσε στο Star CHANNEL, την Παρασκευή, ο Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή το ενδεχόμενο παραίτησης των 18 βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Σε ότι αφορά τις έρευνες, είπε πως «σύντομα θα ολοκληρωθούν», ενώ δεν απέκλεισε «να συλληφθεί βουλευτής (σ.σ. της οργάνωσης) για αυτόφωρα αδικήματα».

Στο ενδεχόμενο να προκαλέσει επαναληπτικές εκλογές επιμένει ο Νίκος Μιχαλολιάκος : «Όλα είναι ανοιχτά. Αν η χώρα μπει σε κύκλο αποσταθεροποίησης, δεν θα φταίμε εμείς, αλλά εκείνοι που μας δαιμονοποιούν», δήλωσε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

«Εάν θέλουν επαναληπτική εκλογή θα την έχουν. Αν θέλουν αποσταθεροποίηση δεν θα την έχουν», δήλωσε την Παρασκευή στο Σκάι η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη πρότεινε μάλιστα στην περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, τα κόμματα να κατέβουν με έναν υποψήφιο απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Στην εκτίμηση ότι ο χαρακτηρισμός της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης είναι θέμα χρόνου οδηγούν πληροφορίες που διαρρέουν πηγές της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η έρευνα του Αρείου Πάγου «φωτογραφίζει» τρεις βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινικές ευθύνες.

Εν τω μεταξύ, ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) διατάχθηκε για την υπόθεση αστυνομικού στη Ρόδο, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να εκπαίδευε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ η έρευνα έχει ανατεθεί στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός απαθανατίζεται σε φωτογραφικά ντοκουμέντα, που δημοσιεύει την Παρασκευή το «Έθνος», να γυμνάζει άνδρες των λεγόμενων Ταγμάτων Εφόδου της Χ.Α. στο αρχαίο στάδιο της Ρόδου.

Τέλος, δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρει πιθανή εμπλοκή εφέδρου των Ενόπλων Δυνάμεων, στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα