Κοντράρει η Μέρκελ - Αγαντάρει ο Ομπάμα!

09:43 8/6/2015 - Πηγή: Bam

Το ελληνικό πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμη και οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν φτάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο, δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης. Έκκληση στα εμπλεκόμενα μέρη να βρουν λύση, χωρίς να προκαλέσουν αστάθεια στις διεθνείς αγορές, απηύθυνε μετά τη συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Κρίσιμο τετ-α-τετ με τον Γερμανό

ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, θα έχει αργότερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Η συνάντησή τους αναμένεται να δώσει αμοιβαίες διευκρινίσεις σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή του ελληνικού προβλήματος, δεδομένου ότι οι δύο άνδρες δεν έχουν επικοινωνήσει από το Eurogroupτης ενδεκάτης Μαΐου, ούτε καν τηλεφωνικά.

Σταθερά αρνητική παραμένει η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην πρόταση που έχουν υποβάλει οι Θεσμοί. «Δεν μπορεί να γίνει στο σύνολό της αποδεκτή», ξεκαθάρισαν την Κυριακή πηγές του Μαξίμου, απαντώντας και στον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ που είχε πει ότι για να μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα πρέπει να λάβει εναλλακτικές ιδέες από την Αθήνα.

Ένα άτομο βρέθηκε νεκρό κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε μονοκατοικία στο κέντρο της Αθήνας. Οι άνδρες της πυροσβεστικής ανακάλυψαν το πτώμα του άτυχου ατόμου, αφού πρώτα κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Αλλαγή πολιτικού σκηνικού δείχνουν τα εκλογικά αποτελέσματα στην Τουρκία, καθώς το κόμμα της Κουρδικής μειονότητας εισέρχεται στη νέα Εθνοσυνέλευση, στερώντας από το κόμμα του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν την αυτοδυναμία. Αποτέλεσμα, η χώρα να οδηγείται σε κυβερνήσεις συνεργασίας, για πρώτη φορά από το 2002.

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 10 Ιουνίου τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα προχωρήσει σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προωθούμενη διάθεση των ΜΗ συνταγο-γραφούμενων φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ.

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, η οποία θα αφορά περιπτώσεις αιτημάτων συνταξιοδότησης διαδοχικής ασφάλισης, θέτει σε λειτουργία μέσα στην εβδομάδα η διοίκηση του ΙΚΑ. Με την νέα διαδικασία θα μειωθεί έως και 8 μήνες ο χρόνος έκδοσης συντάξεων.

ΚΑΙΡΟΣ: Τοπικές βροχές στην Αττική, το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία στην Αθήνα μέχρι τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα