Κεφαλονιά : Ισχυρός μετασεισμός της 26ης Ιανουαρίου ο σημερινός!

08:07 3/2/2014 - Πηγή: Bam

Ισχυρός μετασεισμός των 5,9 Ρίχτερ φαίνεται πως ήταν –σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πρωινή δόνηση των 5,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά. Στο θαλάσσιο χώρο, 12 χλμ. ΒΔ του Αργοστολίου, το επίκεντρο.

Ως τον ισχυρό μετασεισμό που ανέμεναν χαρακτηρίζουν οι σεισμολόγοι τη δόνηση των 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 5 το πρωί της Δευτέρας στην Κεφαλονιά. Για εννέα ελαφρά τραυματίες, αλλά σημαντικές υλικές ζημιές κάνουν λόγο οι νεότερες πληροφορίες.

Πάνω

που οι κάτοικοι του νησιού προσπαθούσαν να ξαναβρούν τους καθημερινούς τους ρυθμούς που διαταράχθηκαν από τα 5,9 Ρίχτερ στις 26 Ιανουαρίου, ο εφιάλτης του Εγκέλαδου «χτύπησε» και πάλι.

Στις 5.08’ το πρωί της Δευτέρας, οι σεισμογράφοι κατέγραψαν νέα ισχυρή δόνηση. Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Από την πλευρά του το Εθνικό Αστεροσκοπείο της Αθήνας έδωσε ως επίσημο μέγεθος 5,7 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο, πάντως, είναι μετατοπισμένο λίγα χιλιόμετρα δυτικότερα του σεισμού της 26ης Ιανουαρίου.

Στις 5.16’ π.μ. ακολούθησε μία ακόμη δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

«Ο σημερινός ήταν ένας σεισμός της ιδίας τάξεως με τον προηγούμενο», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο καθηγητής σεισμολογίας, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι θα καταπονήσει πολύ τα κτίρια του νησιού.

Για μεγάλες ζημιές στο λιμάνι του Ληξουρίου, σε σπίτια και μικροτραυματισμούς μίλησε ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέκος Παρίσης.

Όπως και οι σεισμολόγοι, έτσι και ο δήμαρχος κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν έξω από τα σπίτια τους, τουλάχιστον για τα επόμενα τέσσερα-πέντε 24ωρα.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα