Καταδίωξη για τη σύλληψη Σακκά και Σεϊσίδη – Στον εισαγγελέα εντός της ημέρας

12:58 5/8/2016 - Πηγή: Bam
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω στους δύο άνδρες δεν βρέθηκε οπλισμός.




Κινηματογραφική καταδίωξη στους δρόμους της Σπάρτης χρειάστηκε την Πέμπτη για τη σύλληψη, μετά από χρόνια ερευνών, των δύο αντιεξουσιαστών Κώστα Σακκά και Σίμου Σεϊσίδη. Η σύλληψη των αντιεξουσιαστών έγινε από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ
που, εντόπισαν ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, τα οποία θεώρησαν ύποπτα και τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο. Τότε, ο οδηγός ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και ακολούθησε άγρια καταδίωξη. Σε κάποια στιγμή, οι Κ. Σακκάς και Μ. Σεϊσίδης κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, και προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας. Λίγο αργότερα, όμως, συνελήφθησαν.

Οι δύο αντιεξουσιαστές, οδηγούνται εντός της ημέρας στον εισαγγελέα. Αυτή την ώρα οι δύο συλληφθέντες μεταφέρονται από τη Σπάρτη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω στους δύο άνδρες δεν βρέθηκε οπλισμός, ενώ η αντιτρομοκρατική πραγματοποιεί έρευνες για να βρει το κρησφύγετό τους. Ο Σάκκας κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς, είχε συλληφθεί και είχε παραβιάσει τον Φεβρουάριο του 2014 τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, ενώ ο Σεϊσίδης κατηγορείται για συμμετοχή στη δράση των αντιεξουσιαστών «ληστών με τα μαύρα» τον οποίο αναζητούσε η αστυνομία επί εννέα χρόνια.

Σημειώνεται ότι ο Μ. Σεϊσίδης είχε επικηρυχθεί το 2009, μαζί με τον αδερφό του Σίμο Σεϊσίδη και τον Γρηγόρη Τσιρώνη, οι οποίοι έχουν συλληφθεί ως μέλη των «ληστών με τα μαύρα».

Οι αστυνομικοί οδήγησαν τους αντιεξουσιαστές στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, ενώ οι δύο συλληφθέντες αρνήθηκαν να πουν ποιοι είναι. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έπειτα από επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, απάντησαν ότι δεν είναι άτομα του κοινού ποινικού δικαίου. Στη συνέχεια, κλήθηκε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από την Αθήνα, το οποίο τούς ταυτοποίησε. Παράλληλα, διαπιστώθηκε, ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν είχε κλαπεί, τον περασμένο Ιούνιο, από περιοχή της Αθήνας.

πηγή: Skai.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα