Η ώρα του Ντράγκι!

08:42 22/1/2015 - Πηγή: Bam

Στη Φρανκφούρτη και στον Μάριο Ντράγκι στρέφονται σήμερα, Πέμπτη, τα βλέμματα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, καθώς ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης θα ανακοινώσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, αναμένεται να ξεκαθαριστεί με ποιούς όρους και προϋποθέσεις θα ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Εγκρίθηκε χθες –όπως αναμενόταν, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

η ένταξη των ελληνικών συστημικών τραπεζών στον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας ELA, για τις επόμενες 15 ημέρες.

Τη σημασία που έχει για το αύριο της Ελλάδας να έρθει πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη. Επιτέθηκε παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι διώχνει τους ξένους επενδυτές, θέλει να καταργήσει το ΑΣΕΠ, και να αφοπλίσει την Αστυνομία.

Καθαρή και ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, ζήτησε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας. Εμφανίστηκε βέβαιος για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, λέγοντας «απέχουμε μόλις μισό βήμα από την αυτοδυναμία» και ζήτησε «να μην πάει καμία ψήφος χαμένη».

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην κεντρική προεκλογική ομιλία στο Σπόρτινγκ. Στο Αιγάλεω μιλάει απόψε ο Πάνος Καμμένος, και στην Αγία Βαρβάρα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δημοψήφισμα ζήτησε γι’ άλλη μια φορά ο Γιώργος Παπανδρέου στη συγκέντρωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στον «Πανελλήνιο». Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας θα τεθούν σε ισχύ από τις 4 το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των αποψινών συγκεντρώσεων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συμφωνία για την οριοθέτηση ζωνών ασφαλείας στην ανατολική Ουκρανία, μετά τις μάχες των τελευταίων ημερών, κατέληξαν Κίεβο και Μόσχα, ύστερα από μεσολάβηση Γαλλίας – Γερμανίας.

Εξωγήινη σκόνη από εκρήξεις αστεριών, πριν από εκατομμύρια χρόνια, βρέθηκε στο βυθό του Ειρηνικού, προσφέροντας έτσι νέα στοιχεία για το ρόλο των λεγόμενων «σουπερνόβα» στην παραγωγή των χημικών στοιχείων στα οποία βασίζεται η ζωή.

ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιά και πρωινή ομίχλη στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα ανέβει στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα