Γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος!

08:33 5/10/2015 - Πηγή: Bam

Τη λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα θα παρουσιάσει σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος επιστρέφει στο Eurogroup. Οι συγκεκριμένες δράσεις θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί έως τις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την υποδόση των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ προς τη χώρα μας.

Ο κατάλογος με τα 48 προαπαιτούμενα αφορά ισάριθμα μέτρα που έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί από τον Αύγουστο, αλλά, πήγαν πίσω λόγω της διεξαγωγής των εκλογών. Στο επίκεντρο είναι παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό - Ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων - Επίλυση

του ζητήματος των «κόκκινων δανείων» και άλλα.

Για συνομιλίες με θέμα την προσφυγική κρίση, φθάνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν. Ο κ. Φάιμαν αναμένεται μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφτεί τη Λέσβο όπου θα δημιουργηθεί το πρώτο «hotspot», δηλαδή «Κέντρο Ταυτοποίησης και Καταγραφής Προσφύγων».

Την ανάγκη να περιοριστεί ο αριθμός των ανθρώπων που καταφθάνουν στην Ευρώπη από εμπόλεμες και φτωχές περιοχές στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και αλλού, υπογράμμισε την Κυριακή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Τουρκία φέρονται να έχουν συμφωνήσει στην περιφρούρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων και στην εγκατάσταση νέων καταυλισμών.

Συνεχίζεται το αλαλούμ σχετικά με τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση: Αργά το απόγευμα της Κυριακής, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, ακολούθησε, όμως, λίγο αργότερα, νεότερη ανακοίνωση η οποία ακύρωνε την προηγούμενη...

Με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεκινά απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η συζήτηση θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός του Πέδρο Πάσος Κοέλιο αναδείχτηκε νικητής στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία, χωρίς, ωστόσο να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.

ΚΑΙΡΟΣ: Παροδικές νεφώσεις στην Αττική, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα βρέξει τοπικά. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα