Γιγάντιο έντομο μήκους 60 εκατοστών εκπλήσσει τους επιστήμονες!

12:37 23/2/2016 - Πηγή: Bam
Ένα από τα πλέον παράξενα όντα του ζωικού βασιλείου βρέθηκε στην Αυστραλία. Μοιάζει με τεράστιο ραβδί αλλά είναι έντομο και μάλιστα από τα πιο σπάνια στον πλανήτη.

Η επιστημονική του ονομασία είναι «Ctenomorphagargantuan». Ζει στη φύση και είναι ίσως το μακρύτερο έντομο στη γη, αφού αγγίζει τα 60 εκατοστά.

Το να πετύχει κάποιος να το εντοπίσει στο φυσικό του βιότοπο είναι σαν να έχει κερδίσει τζακ ποτ.

Ένα από αυτά τα σούπερ έντομα, που μοιάζουν σαν να έρχονται από την προϊστορική εποχή, βρήκε ο Μάικ Φίντελ, συντονιστής ζωντανών εκθεμάτων στο Μουσείο της Μελβούρνης.

Το
2014 βρισκόταν σε ερευνητική αποστολή στο Κερνς της Αυστραλίας, όταν εντόπισε το περίπου 60 εκατοστών «Ctenomorphagargantuan», να κρέμεται ανάποδα από ένα θάμνο.

Είχε πιθανότατα πέσει από τη φωλιά του σε ένα δέντρο.

«Θυμάμαι να ουρλιάζω από τη χαρά μου», λέει ο Φίντελ και αποκαλύπτει με χιούμορ ότι το βάφτισε «Lady Gaga-ntuan», σε ένα λογοπαίγνιο με την επιστημονική του ονομασία και το όνομα της διάσημης αμερικανίδας ποπ σταρ.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτά τα έντομα περνούν τη ζωή τους στα υψηλότερα αυστραλέζικα δέντρα της τροπικής ζώνης.

Ξεχωρίζουν από το σχήμα των άκρων τους που είναι σαν πιρούνι και η κοιλιά τους που μοιάζει σαν κλαδί δέντρου με μικρά φύλλα.

Και τα μεγαλύτερα σχεδόν κατά 33% είναι τα θηλυκά σε σχέση με τα αρσενικά.

Όμως, τα «αγόρια» διαθέτουν μακριά φτερά που τους επιτρέπουν να πετάνε, ενώ των «κοριτσιών» είναι μικρότερα, γεγονός που τα εμποδίζει να κρύβονται.

Σε ό,τι αφορά την αναπαραγωγική τους διαδικασία, τα θηλυκά γεννούν 500 – 800 αυγά καθ’ όλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους.

Ανδρέας Μορφόπουλος


Keywords
Τυχαία Θέματα