Γι' αυτό είναι Θρύλος

14:40 22/10/2013 - Πηγή: Bam

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει πως ο Ολυμπιακός η UNICEF μας καλούν να βγούμε από την οπαδική μιζέρια.

Ακόμα κι οι αντίπαλοί του στα γήπεδα θα του το αναγνωρίσουν. Ο Ολυμπιακός με τη UNICEF στη φανέλα του ανοίγει δρόμους. Περνάει πάνω

από τον τυφλό οπαδισμό, την ποδοσφαιρική αντιπαράθεση και φτάνει στην καρδιά και την ευαισθησία του οπαδού και πολύ περισσότερο του φιλάθλου.

Ο Ολυμπιακός με την πρωτοβουλία που πήρε ξεφεύγει από τα ελληνικά σύνορα. Συναντά ομάδες με παγκόσμιο μέγεθος όπως η Μπόκα και η Μπαρτσελόνα. Δικαιολογεί γιατί εκτός από Ολυμπιακός είναι και Θρύλος.

Αυτή τη στιγμή δεν γίνεται να μετρήσουμε πόσο σημαντική είναι η συμφωνία του με τη UNICEF. Μια συμφωνία με την οποία αντί να πληρώνεται πληρώνει. Εννοείται όμως πως κάθε παιδάκι που θα εμβολιάζεται και θα σώζει τη ζωή του μετρά πολύ περισσότερο από τα γκολ, τις νίκες, τις προκρίσεις και τους τίτλους.

Το μήνυμα που στέλνει ο Ολυμπιακός δεν απευθύνεται σε όλους γενικά κι αόριστα. Το στέλνει στον καθένα από μας και μας υπενθυμίζει ότι τίποτα δεν στέκεται πιο ψηλά από την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Μας λEει ακόμα ότι η ζωή είναι όλα τα χρώματα κι όχι μόνο το δικό μας, το κόκκινο.

Ο Ολυμπιακός και η UNICEF μάς καλούν να βγούμε από την οπαδική μιζέρια και να ονειρευτούμε έναν κόσμο στον οποίο όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από το χρώμα, τη θρησκεία, την καταγωγή και την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους θα έχουν εξασφαλισμένο το δικαίωμα να ζουν. Οσοι παρ' όλα αυτά βάζουν οπαδικά γυαλιά για να κρίνουν αυτή τη συνεργασία είναι μακριά νυχτωμένοι…

Keywords
Τυχαία Θέματα