ΓΕΛΕ ΒΟΣΕΝ, Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΗΝ... ΠΕΡΙΟΧΗ

18:22 21/7/2014 - Πηγή: Bam
Ο ΒΕΛΓΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΕΥΔΟΚΙΜΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΚΟΛ

Δεν την επέλεξε την μπάλα. Γεννήθηκε μέσα στον ποδοσφαιρικό χώρο, θεώρησε αυτονόητο ότι θα ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα όταν θα μεγαλώσει. Παλιός αριστερός μπακ ο μπαμπάς Ρούντι, περίμενε να δει τον Γέλε να στέκεται στα πόδια του και αμέσως μετά τον έγραψε στην πρώτη του ομάδα. Από εκείνο το καλοκαίρι του 1994 έχουν περάσει ακριβώς 20 χρόνια. Ο Βόσεν, περί ου ο λόγος, εντάχθηκε στην Γκενκ στα 11 του, έγινε το αστέρι της,
πέρασε από κάθε βαθμίδα της εθνικής Βελγίου (μα κάθε όμως: από την Κ-15 και άλλες έξι, έως την Ανδρών!) και η ώρα να ανοίξει επιτέλους τα φτερά του έχει φτάσει ύστερα από κάμποσες αναβολές. Πριν το όνομά του συνδεθεί με τον Ολυμπιακό, είχε ακουστεί επί κάμποσα καλοκαίρια για διάφορους ευρωπαϊκούς συλλόγους, ακόμη και ελληνικούς. Ισως τελικά η «αλεπού» (όπως αποδίδεται στα φλαμανδικά και στον πληθυντικό το επώνυμό του) να... μυρίσει όντως δίχτυα και στα μέρη μας. Φορ περιοχής, με πάνω από 100 γκολ στο ενεργητικό του με την Γκενκ, υπολειπόμενος μόνο του εμβληματικού Μπράνκο Στρούπαρ στον φλαμανδικό σύλλογο. «Πολυβόλο» στη χρονιά της κατάκτησης του πρωταθλήματος (2010-11), 12 φορές διεθνής με τους γεμάτους ταλέντο «κόκκινους διαβόλους» και όλα αυτά ενώ είναι ακόμα 25 ετών! Δεξιοπόδαρος επιθετικός, στην καλύτερη ηλικία, έτοιμος να κάνει το άλμα στο εξωτερικό, ακολουθώντας μάλιστα με καθυστέρηση τον δρόμο διάφορων πρώην συμπαικτών και φίλων. Εύλογος ο κορεσμός του στην «Κρίσταλ Αρένα». Δεν έπαιξε στα φιλικά, έχει ζητήσει να λογικευτούν οι διοικούντες στις οικονομικές απαιτήσεις τους ως προς την πώλησή του και το μέλλον του βρίσκεται αλλού. Οι γονείς κι η αγαπημένη αδερφή του, Σίλκε, θα τον χάσουν, οι εστίες στα γήπεδα κάποιας άλλης χώρας θα τον γνωρίσουν για τα καλά.

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ» ΦΟΥΡΝΙΑΣ ΜΕ ΚΟΥΡΤΟΥΑ ΚΑΙ ΝΤΕ ΜΠΡΟΪΝ

Εντάξει, ο Βόσεν ήταν η επιθετική αιχμή της Γκενκ προ τριετίας, στην ομάδα που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Δεν ήταν όμως και ο πιο ταλαντούχος παίκτης της. Την εστία υπερασπιζόταν ένας 18χρονος θεόρατος τερματοφύλακας, ονόματι Τιμπό Κουρτουά. Στη δε μεσαία γραμμή, κουμάντο έκανε ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος Κέβιν ντε Μπρόιν. Αμφότεροι ηγετικές φυσιογνωμίες της εθνικής Βελγίου στο Μουντιάλ• αυτό που ο Γέλε παρακολούθησε ελάχιστα. «Στην αρχή ήμουν διακοπές, μετά δεν μου έκανε κέφι να παρακολουθώ μια διοργάνωση, στην οποία ήλπιζα να συμμετάσχω», λέει. Το σίγουρο είναι ότι θα έχει κι άλλες ευκαιρίες να επανέλθει στους «κόκκινους διαβόλους».

ΚΛΑΪΣΤΕΡΣ Η ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ,ΤΟ ΜΠΙΛΖΕΝ,ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙ ΕΙΔΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΩΣ ΚΙ Η ΠΡΩΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΕΝΙΣΤΡΙΑ, ΚΙΜ ΚΛΑΪΣΤΕΡΣ.

94 τα τέρματά του την τελευταία τετραετία με την Γκενκ σε όλες τις διοργανώσεις και σε 184 εμφανίσεις.20γκολ έβαλε στη σεζόν του τίτλου (2010-11), έχοντας ξεκινήσει με 12 στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές! 3φορές βρήκε δίχτυα στην πορεία προς την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2013, σκοράροντας στον τελικό μαζί με τον Κουμόρτζι.

H EΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΣΕΝ ΣΤΗΝ ΓΚΕΝΚ

«Μπαμπα-Στρουμφ», ο γκολτζής

«Smurfen». Στρουμφάκια, δηλαδή. Έτσι αποκαλούν χαϊδευτικά οι Φλαμανδοί τους παίκτες της Γκενκ, λόγω χρώματος στη φανέλα.

Αρχηγός εδώ και δύο χρόνια, ο Βόσεν κάλλιστα μπορεί να αποκληθεί «μπαμπα-Στρουμφ». Η προσωπικότητά του ηγετική, το παιχνίδι του διαρκώς εξελισσόμενο. Η πολύ μεγάλη κλάση δεν είναι. Ούτε ψηλός (1,80 μ., γι' αυτό και είχε ξεκινήσει παίζοντας πίσω από το «9άρι») ούτε ιδιαίτερα ικανός με την μπάλα στα πόδια. Δεν είναι για να τραβιέται στις πτέρυγες ή να κάνει ντρίμπλες.

Τι είναι ο Βέλγος; Ενας επιθετικός με εξαιρετικές τοποθετήσεις και τελειώματα. Ξέρει να «σπάει» την μπάλα, να εκτελεί γρήγορα, να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του και να σουτάρει.

Ενίοτε θα δοκιμάσει και πιο εξεζητημένες προσπάθειες, σαν εκείνο το «ψαλιδάκι» με την Κόρτραϊκ, που είχε ψηφιστεί κορυφαίο της σεζόν στην Γκενκ.

(πηγή:sportday θέμα: Παύλος Δεπόλας)
Keywords
Αναζητήσεις
γελε βοσεν βιντεο
Τυχαία Θέματα