«Φούσκα» το e-mail «βόμβα» της τρόικας!

14:16 11/12/2013 - Πηγή: Bam

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας χαρακτήρισε η κυβέρνηση δημοσίευμα στον «Ελεύθερο Τύπο» της Τετάρτης, που ήθελε την τρόικα να είχε ζητήσει μπλοκάρισμα των νέων συντάξεων το 2014.

Γύρισαν οι καρδιές στις θέσεις τους! Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Εργασίας τις πληροφορίες ότι έλαβε e-mailαπό την τρόικα με απαίτηση να μην εκδοθεί καμία νέα σύνταξη μέσα στο 2014.

Παράλληλα, ο Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι «όλες οι συντάξεις προχωρούν κανονικά…».

Υπενθυμίζεται ότι σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει ότι οι δανειστές ζήτησαν από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών να μάθουν το ποσόν που θα γλίτωναν τα ασφαλιστικά Ταμεία, αν για μία χρονιά «πάγωνε» η έκδοση συντάξεων.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έκανε λόγο για «σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

Μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή ο κ. Βρούτσης επανέλαβε ότι «και το 2014 οι συντάξεις θα καταβάλλονται απρόσκοπτα και κανονικά».

«Τα ίδια έλεγαν και το 2013 και οι συντάξεις καταβλήθηκαν κανονικά», είπε ο υπουργός σε έντονο ύφος και πρόσθεσε ότι «πλέον έχει μπει τάξη και δίνονται ακόμα και νωρίτερα από το κανονικό».

Πάντως, η αλήθεια των αριθμών είναι σκληρή : Η μαζική έξοδος εργαζομένων σε σύνταξη, τα Ταμεία έχουν χρήματα το πολύ ως το 2015, δηλαδή απέχουν ένα βήμα από το ΚΡΑΧ!

Έτσι, αν και το σενάριο μπλοκαρίσματος νέων συντάξεων φαντάζει για την ώρα «επιστημονική φαντασία», η πλήρης κατάργηση των πρόωρων συντάξεων για έναν χρόνο δεν αποκλείεται να αποδειχθεί «οδυνηρή πραγματικότητα…».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα